Hvad arter er Tusindfryd?

October 20

Hvad arter er Tusindfryd?

Ordet "daisy' kan ikke identificere nogen én art af blomstrende plante. Mange forskellige arter af blomster har den fælles navn daisy. Daisy stammer fra det gamle engelske sætning "dage øje." Dette nævnte planten kendt som engelsk Gåseurten, der kun åbnet i løbet af dagen. Blomsten lukker om aftenen og åbner igen ved solopgang.

Bellis annua

Den blomst, oftest omtalt ved navn "daisy," Bellis annua, opstod i Europa. Ofte kaldes den fælles daisy eller engelsk daisy i USA, denne attraktive plante vokser omkring 3 til 6 inches høj og har en sammensat blomst. Bloom består af en gul center disk og hvide eller lilla petal-lignende blomster rundt om disken. En enkelt blomstre vokser på en spidsen af en bladløs stængel.

Leucanthemum

To udbredte Tusindfryd tilhører Leucanthemum slægten. Leucanthemum vulgare, eller hvor daisy, opstod i Europa og Asien, men er blevet en velkendt wildflower i felter og vejsider i USA. Anlægget når omkring 2 fod høj og har en blomstre omkring 2 inches lang. Leucanthemum maksimale, en slægtning af hvor kendt som shasta daisy, har fundet yndest hos hjem gartnere som en prydplante blomst. Det vokser højere end hvor daisy og har større blomstrer.

Andre

Gul daisy, en af de almindelige betegnelser for anlæg Rudbeckia hirta, vokser vildt i hele Nordamerika og mange gartnere overveje det en ukrudtsplante, selv om nogle sorter har vundet accept som prydplanter. Planten kaldes også den sortøjede Susan. Gerbera daisy (Gerbera hybrida), en krydsning mellem to overordnede arter, kommer i en række farver, herunder rød, pink, orange og gul. Dens udholdenhed efter opskæring gør det en favorit blomster til vaser, ud over sin popularitet som en haven prydplante.

Familie

De forskellige arter, der går af navnet daisy hører til forskellige slægter, men de alle tilhører Asteraceae familien. Denne familie, også kaldet familien daisy indeholder næsten 24.000 særskilte arter, hvilket gør det en af de største grupper af planter, ifølge encyklopædi Britannica. Flowerheads, der består af mange bittesmå blomster, eller buketter, karakterisere de talrige arter. Tusindfryd, morgenfruer og zinnias også tilhøre Asteraceae familien.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com