Hvornår skal man vælge peberrod?

October 22

Hvornår skal man vælge peberrod?

Høst peberrod på det rigtige tidspunkt sikrer, at rødderne har en chance for at udvikle deres sprød tekstur og krydret bid. Rødderne udvikle de fleste af deres smag i de køligere sæsoner, men planterne først skal producere sundt løv i løbet af sommeren til brændstof root udvikling. Den rette tid at plukke peberrod afhænger det klima, hvor den vokser.

Tid til udløb

Peberrod plante spiselige underground rødder begynder at sætte på vækst i sensommeren. Frost er nødvendige for fuldt ud at udvikle root's smag. Det tager planten 150 dage af sommervejr til at producere fuld størrelse rødder. For områder med disse lange somre opstår høst det første år, mens der i områder med korte vækstsæsoner, høsten begynder i foråret af det andet år. Rødder høstet små ikke har udviklet den krydret smag.

Efterårets høst

Når lys frost dræber tilbage peberrod løv i af efteråret slutningen, rødderne er udviklet nok til vellykket høst. Høst i efteråret lige før den første hårde fryse tillader rødder til at udvikle deres fulde størrelse og smag. Let frost hjælpe fuldt udvikle smagen, men det er vanskeligt at grave op rødderne uden skader efter en hård frost.

Forår høsten

Høsten sker i foråret hovedsagelig når vækstsæsonen er korte, eller når der er ikke passende opbevaring placering. Forår-høstet rødder kan ikke have samme bid som de høstet i efteråret. Peberrod gemmer bedst i et mørkt område, der vedligeholder en temperatur mellem 32 og 40 grader. Rødderne er klar til høst, når de begynder at producere nye blade i midspring. Venter på at høste indtil efteråret af de andet år resultater i woody, uspiselig rødder.

Høst metode

Grave peberrod uden at beskadige rødderne kræver først gør en grøft på hver side af rækken plantning. Løsne jorden omkring rødderne med en håndholdt haven gaffel giver dig mulighed at løfte rødder uden at bryde dem. Passe på, at gaffel ikke punkteres peberroden. Adskille de mindre side rødder efter grave giver dig nye plantemateriale bestemt til udplantning for næste år, mens de store hovedrod er spiselige.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com