Forskellige kategorier af vaske-og rengøringsmidler

October 27

Forskellige kategorier af vaske-og rengøringsmidler

Sæbe og vaskemidler er ikke det samme. Vaske-og rengøringsmidler, eller sufactants, rengøringsmidler udviklet af forskere i begyndelsen af 1900-tallet til at forbedre de rengøring evner af sæbe. Formlen har ændret sig gennem årene i et forsøg på at bekæmpe forurening af vandløb og grundvand, men dagens rengøringsmidler afviger ikke væsentligt fra originalerne. Mest private og industrielle rengøringsmidler, herunder affedtningsmidler, opvask væske, tekstilvaskemidler, shampoo, krop vasker og flydende håndsæber indeholder vaskemiddel.

Rengøringsmidler

Vaske og opvaskemaskine vaskemiddel er solgt i pulver eller flydende form, mens badeværelse rengøringsassistenter og affedtningsmidler kan være flydende eller skum. Overfladeaktive stoffer eller vaskemiddelbestanddele udgøres af et vilkårligt antal kemikalier, normalt mineraloliebaserede herunder nonylphenoxylate, lineær alkohol alkylphenolethoxylater og betain estere. Disse er menneskeskabte kemikalier, og selv om deres formel har ændret sig gennem årene, de menes stadig at forurene vandkilder og marine liv. Andre ingredienser, kendt som bygherrer, boostere, fyldstoffer og medhjælpere omfatter blegemidler, farvestoffer, lysere agenter, syntetisk parfume og opløsningsmidler.

Rengøringsmidler til personlig brug

De fleste shampoo, tandpasta, body wash, facial scrub og andre personlige rengøringsartikler indeholder en klasse af overfladeaktive stoffer kaldet ligekædede alkyl benzen perfluoroktansulfonater--ammonium eller natriumlaurylsulfat eller ammonium lauryl ether sulfat, undertiden forkortet som ammonium laureth sulfate. Disse har været kendt for at forårsage hudirritation eller allergi med langvarig kontakt eller i koncentreret form.

Industrielle rengøringsmidler

Industrielle rengøringsmidler indeholder stærkere rengøringsmidler til at håndtere hårdere rengøring job. Disse kan omfatte jernbaner, entreprenørmateriel, mineudstyr og fabrikker. Industriel styrke rengøringsmidler kan indeholde kemikalier kendt for at være skadelige for dit helbred, herunder ethylenglycol og hydroflouric syre. Anvisningerne advare ofte brugere at undgå kontakt med huden og slid beskyttende tøj, når du bruger disse rengøringsmidler.

Grøn rengøringsmidler

Grøn rengøringsmidler til alle de ovennævnte kategorier er en nyere opfindelse og deres udvikling er igangværende. De er for det meste fremstillet af planten derivater som coconut, palmeolie eller majs, plus soda ash og borax og er ikke giftig, biologisk nedbrydeligt og indeholder ingen petroleum, optisk hvidt, eller kemiske farvestoffer eller duftstoffer. Nogle såkaldte grønne rengøringsmidler er ikke ægte grøn og indeholder skadelige og giftige ingredienser. Etiketterne vises ikke altid alle ingredienser og en online-søgning er den eneste måde at kontrollere en virkelig grønt produkt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com