Konsekvenserne af atomar stråling på miljøet

November 11

Konsekvenserne af atomar stråling på miljøet

Kernekraft er en proces, der engang blev hyldet som energi bølgen af fremtiden. Ved hjælp af udvundet uran, atomer er delt, frigive store mængder af nuklear energi i atomkraftværker. Anvendelse af nuklear energi og den stråling, der opstår fra det kan give adskillige miljømæssige problemer.

Mennesker og dyr

Virkninger af stråling på mennesker og dyr er veldokumenteret som at have en ekstremt ødelæggende virkning. Når de udsættes for stråling i store mængder, kan mennesker udvikle kræft. Hvis mængden af stråling er kontrolleret, det kan bruges til behandling af kræft, men hvis der opstår en lækage eller utilsigtet eksponering, det ville være næsten umuligt at styre eksponeringen. Stråling kan også forårsage fosterskader hos mennesker og dyr, så en eksponering for stråling i naturen kan føre til generationer af vanskeligheder i hele et helt økosystem.

Plante reproduktion

En af de største miljømæssige eksponeringer for nuklear stråling blev Tjernobyl i 1986. Denne ulykke forårsaget 125.000 kvadrat miles i Ukraine og Rusland vil blive udsat for stråling. En af de største skadelige virkninger i de næste par uger var de reproduktive væv af planter. Lignende virkninger har fundet sted med hydrogen bombe test i andre dele af verden. Det tog disse træer omkring tre år til at genvinde deres reproduktive evner. Nogle forskere mener, at tre år var meget hurtigere, end da de troede planterne ville være i stand til at reproducere igen.

Flydende biprodukter

Der er to store flydende biprodukter, der kan opstå fra atomkraft, hvis et kraftværk ikke er overvåges korrekt. Disse kemikalier er tritium og strontium-90. Tritium er en radioaktiv isotop af hydrogen, der er blevet brugt i exit tegn, videnskabelig forskning og selvlysende maling. Denne isotop har mulighed for at forurene vand systemer og hvis indtaget det kan let øge risikoen for at udvikle kræft i blødt væv og organer. Strontium-90 fungerer som calcium og deponeres i knogler og tænder når det indtages. Denne isotop kan øge risikoen for knoglekræft og leukæmi hos dyr og mennesker.

Atomkraftværk konsekvenser

Der er mange konsekvenser, der er opstået i miljøet som følge af atomkraftværker. Store mængder af kuldioxid udsendes når kraftværker er bygget og vedligeholdes som kan forårsage skader på det omgivende miljø. Kernekraftværker bruge et kølesystem, der holder dem fra overophedning. Dette system trækker vand fra havet eller floden og derefter returnerer det varmere vand tilbage til kilden. Da vandet er meget varmere end fiskene er vant til, kan det dræbe nogle af de fisk, der kræver koldere vand.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com