Sådan transplantation orientalske liljer

November 20

Orientalske liljer giver et elegant strejf af farve til hvilken som helst landskab. Disse vidunderlige planter kan ligne bud eksotiske planter, der kræver læ fra elementerne, men de er temmelig hårdføre og kan dyrkes i næsten ethvert miljø. Overladt til deres egne enheder, orientalske liljer vil naturalize godt, men de kan nemt blive transplanteret til nye områder af haven, at skabe en massiv skærm af farve i et afsides hjørne.

Instruktioner

•Transplant orientalske liljer efter den første hårde frost i efteråret har dræbt off bladene. Skære de gamle stængler og blade tilbage til overfladen af jorden. Fjern eventuelle blade, der forbliver knyttet til pæren i hånden og kasseres.

•Dig under pærer med en haven spade, ved hjælp af pleje, du ikke grave for tæt til pærer. Forsigtigt løfte den hele klump af pærer og ryste enhver overskydende jord.

•Separat de enkelte pærer ved hånden af forsigtigt drille nogen viklet rødder fra hinanden. Klip væk enhver døde eller døende rødder, forlader kun friske nye rødder. Små pærer vokse kan fjernes fra ydersiden af lily pære til at oprette yderligere planter. Disse unge pærer kan ikke producere blomstrer det første år, eller kan producere et eller to mindre blomstrer. I på hinanden følgende år, vil disse producere rigelige blomstrer.

•Forbered en placering for liljer i et område, der modtager mindst 6 timer i direkte sollys om dagen. Grave jord til en dybde af 8-10 inches og fjerne eventuelle sten, rødder eller vragrester fra jorden og kassér. Tilsæt generøse mængder af godt komposteret gødning og bland godt med den eksisterende jord. Tilføjelse af benmel på dette tidspunkt er gavnlig, men ikke påkrævet.

•Plant små pærer til en dybde af 2 til 4 inches og større pærer til en dybde af 4 til 6 inches. Dæk med jord og fast ned forsigtigt med hænderne. Vand grundigt og lad jord tørre før vanding igen.

•Applicer vandopløselig gødning høje fosfor i det tidlige forår til at fremme ny vækst og fremme sund blomstrer. Befrugte igen i tidlige efterår, hvis det ønskes.

Tips & advarsler

  • Tillad altid plante til at vokse til modenhed efter blomstrer. Fjerne blade eller skære planten tilbage tidligt vil reducere næste år blomstrer og kan endda dræbe pæren helt.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com