Blomstrende Desert Rose plante

November 29

Blomstrende Desert Rose plante

Ørken rose blomsterplante eller Adenium obesum, er en lav vedligeholdelse plante særligt velegnet til varme, tørre klimaer. En indfødt i Østafrika, ørken rose anlægget er en sukkulent, der er værdsat for sin kødfulde blade og pink trompet formede blomster.

Identifikation

Som det videnskabelige navn antyder obesum, ørken rosenplanter er opkaldt efter den store, fede base af anlægget samt for deres ideelle vækstbetingelser og rosenrødt blomstrer. Bunden af anlægget kan vokse og blive stort med flere afdelinger strækker sig fra det. Anlægget producerer meget prangende blomster i nuancer af hvid, lys lyserød og lys pink.

Bruger

Desert roser kan bruges som prydplante container planter, indendørs eller udendørs, i rock haver eller i landskabspleje. De er også undertiden bruges som bonsai. De er en højt værdsat plante, især når deres kufferter er fuldt udviklede, og kan sælges for opad $1.000 for en ældre plante med mange grene og blomster.

Formering

De fleste avlere i USA bruger gren stiklinger til at udbrede ørken rose planter; dog kan de være fremavlet af frø. Ørken rose planter fra frø har den fordel at øge sandsynligheden for, at bunden vil udvikle sig ordentligt. Frø indsamlet fra planterne der skal plantes umiddelbart for de bedste resultater.

Plantning ørken roser

Ørken rose planter har brug for særlige betingelser til at vokse godt. For ørken roser dyrkes i beholdere, er den første nødvendighed en lille gryde med god dræning. Når plante dem i jorden, vælge jord, der er veldrænet og let syrlig. Placere både container planter og landskab planter i fuld sol til halvskygge eftermiddag.

Vanding og gødskning ørken roser

Desert roser er sukkulenter, så hvis de er vandes tit, bladene falder af og planten vil vises døde. Bladene også falde i køligere vejr, men i begge tilfælde ørken rose anlægget vil rebound når dens ideelle vækstbetingelser er genoprettet. I de fleste tilfælde, vil normal nedbør give tilstrækkelig fugt for desert rose. I meget tørre betingelser, tilføje nok vand til at våde jord og give jord til tørre mellem vandingerne. Ikke vand hvis temperaturen falder under 80 grader.

Ørken roser elsker mad, så befrugte ofte for optimal vækst og blomstring med en pellet skema tid-frigivet gødning. Kvælstofindholdet bør være lav; fosfor skal være den mest rigelige ingrediens. Ud over den tid-frigivet gødning, bør unge planter blive befrugtet med en komplet flydende gødning hver to uger i løbet af foråret. Når planter modne efter to til tre år, fjerne den flydende gødning og fortsætte med at gøde med langsom frigivelse gødning efter pakke instruktioner.

Desert Rose skadedyr

Desert roser er hårdføre, sygdom - og skadedyr-resistente planter, men de er undertiden plaget af bladlus. Ikke sprøjte med kemikalier; i stedet, vaske blade med sæbevand til at fjerne bladlus og yde beskyttelse.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com