Hvordan at vokse på Dorne

March 30

Hvordan at vokse på Dorne

Dorne har været brugt siden oldtiden til at give skygge og privatliv. De normalt har et opholdsområde nedenunder, men kan også strække sig over en gangbro eller post. Når du vælger planter til en løvhytte, overveje hvor meget vedligeholdelse anlægget kræver. Kigge efter en plante, som blomstrer i en lang periode eller har strålende efteråret blade. Planter, der dyrkes på en arbor skygge jorden nedenfor, så vælg skygge-elskende planter til at vokse nedenunder arbor.

Instruktioner

Forpakket eller opbygge en arbor solidt nok til at holde planter. Nogle flerårig plante vinstokke, som druer og blåregn, leve i mange år og blive ganske tunge, der kræver en robust støtte. Klatreroser og årlige vinstokke er et bedre valg for lettere materialer.

•Dig huller i jorden på mindst 8 inches dyb at sikre arbor indlæg. For at give ekstra sikkerhed, Bland 1 lb. cement blandes med 1 kop vand, eller som anvist på pakken. Gylle skal handle om ensartethed i jordnøddesmør. Hæld blandingen i hullet og angive stillingen fast på plads. Vente flere timer, før de udfylder hullet med jord, at indrømme den cement tørre fast.

•Shovel 2 til 3 inches af kompost eller rådnet gødning på jorden og grave det en dybde af 8 inches. Disse jord ændringer forbedre dræning, tilføje næringsstoffer og lette jordstruktur. Flerårig vinstokke kan leve i 30 år eller mere, så ændring af jorden før plantning er et vigtigt skridt.

•Plant ønskes vinstokke langs arbor. Klatreroser, clematis, ser kaprifolier, klatring hortensiaer, vinstokke og blåregn dejlig på holdere. Vand planterne grundigt og befrugte dem med en afbalanceret, vandopløselig gødning.

•Dæk jord med 2 inches af træ chip muld. Vandplanter regelmæssigt for at holde jorden jævnt fugtig. Fordi planterne vokse lodret, er de udsat for mere sol og vind end andre typer af planter. Sveske årligt til at fjerne døde eller syge træ samt tilgroede træ. Beskær de fleste vinstokke, herunder vinstokke, klatring roser og kaprifolier, i det tidlige forår. Beskære clematis efter blomstrende, afhængigt af sorten.

Tips & advarsler

  • Vilkår "pergola" og "arbor" bruges ofte synonymt til at beskrive en struktur, der beskytter en forstuen eller sti.
  • Clematis lægger sig til strukturer af sine blade. Det kan ikke fatte understøtter større end 1/4 tommer i diameter. Streng ledning til arbor for clematis at klatre.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com