Meadowsweet blade vs blomster

January 9

Meadowsweet blade vs blomster

Almindelig Mjødurt (Filipendula ulmaria) er en urteagtige flerårig, hjemmehørende i Vestasien og Europa. Hardy i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9, de høje planter har prangende toppe af små, duftende hvide blomster. De duftende blade, ofte beskrevet som flagrende eller fernlike, har hvide undersider og grønne toppe. Meadowsweet er vokset for både blade og blomster, men da bladene bo på planter længere, de har sandsynligvis større landskab værdi.

Beskrivelse

Meadowsweet er en høj plante, stiger 3 til 6 fod i højden. Denne statur gør sin astilbelike blomster især dramatisk, når de vises i midten til slutningen af sommeren. Blomster, værdifulde for deres skønhed og duft, tilføje værdi til anlægget ved at tiltrække befrugtere. Plisseret foldere, der udgør den finnede blade er attraktive i deres egen ret, giver individuelle meadowsweet prøver, som er op til 3 fod bred, en frodig shrubby udseende. Hvide blade undersider tilføje visuelle effekt når breezes udsætte dem og leaves' lokkende duft er en ekstra bonus i hele vækstsæsonen.

Kultur

Den kombinerede effekt af meadowsweet's blade og blomster gav anledning til et alternativt fælles navn, dronning af engen. Planterne er energisk og i de rigtige situationer, at vigor har ført dem til at flygte fra haver, selv frø let og naturalize i visse regioner. Meadowsweet er opført som invasive i Wisconsin og har været besværlige steder i nordøst. Blomsterne er mest rigelige i fuld sol, men planterne vil også tåle en del skygge. Meadowsweet vil blad ud og blomstrer bedst i veldrænet, basisk jord, der er ensartet fugtig. Planterne lykkes ikke under tørke.

Bruger

Selv diskontering tiltrækning af blomsterne, gøre sin høje statur og tiltalende blad konsistens og udseende meadowsweet en god tilføjelse til bagsiden af blandet senge og grænser. Den duftende blomstrer også gøre fremragende afskårne blomster, berettiger til optagelse af meadowsweet i skæring haver. Den komplette anlæg - blade og blomster - kan være en værdifuld komponent i en regn haven eller Mose landskab. I naturaliseret eller semi-vilde haven områder hvor meadowsweet er også en god pasform, deadhead brugt blomstrer straks at forhindre selvstændige såning.

Andre Meadowsweets

Filipendula slægten omfatter andre arter, mange hvilken funktion du attraktive blade og blomster og bærer etiketten meadowsweet. Blandt dem er indfødte dronningen af prærien (Filipendula rubra), med pink blomst faner, der gør det endnu mere prangende end Almindelig Mjødurt. Dronningen af prærien er hårdfør i USDA zoner 3 til 8, vokser 6 til 8 fod høj og funktioner duftende, lyse grønne blade. Japansk Almindelig Mjødurt (Filipendula purpurea), hårdfør i USDA zoner 4 til 9, er kortere, 4 fod høje og funktioner store rød-lilla flowerheads.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com