High Desert skygge planter

January 11

Havearbejde i den store ørken land kan være en udfordring. Til ekstreme temperatur og basisk jordbund gør det svært at dyrke planter bruges til skygge i mere moderat klima, men der er nogle attraktive muligheder, der er tilpasset de høje ørken betingelser.

Nogle af de planter, som du kan bruge til skygge i ørken land er hjemmehørende, mens andre er importeret fra udlandet. Din lokale kooperativ Extension Service kan guide dig i at vælge skygge planter til din høj ørken have.

Amerikanske ørken sukkulenter

Der er nogle virkelig imponerende indfødte ørken arter, der vil vokse godt som skygge planter. Flere arter af yucca og ocotillo kan købes hos planteskoler og plantet i haven.

For en lyssky hedge-lignende vækst er ocotillo attraktiv med grønne pisk-lignende Stokke. Anlægget var engang vokset til at give hegn, fordi det kan vokse op til 15 fod høje og være næsten lige så bred. I foråret, er toppen af ocotillo dækket med attraktive orange-røde rørformede-formede blomster.

Ifølge Arizona Cooperative Extension Service, skal ocotillo kun købes fra planteskoler som planten ikke kan høstes i naturen.

Yucca planter er saftige familiemedlemmer med lange kødfulde blade, der bevarer fugten. De kan variere i størrelse, med nogle arter at nå næsten 20 fod høje. Træ-form yucca præsenterer en karakteristisk shaggy udseende.

Honning Mesquite

En af de mest populære skygge træer i det sydvestlige USA er Texas honning mesquite. Denne vestlige indfødte er ekstremt varme og tørke resistente og kan vokse op til 2 fod om året.

Ifølge New Mexico State University, Texas honning mesquite er frost resistente og er en af de sidste ørken planter til udrakte blade efter vinteren er overstået. Dens evne til at modstå en bred vifte af temperaturer og tør basisk jord gør Texas honning mesquite et godt valg for skygge og tornene gør det et godt fysisk barriere.

Rio Grande aske

Fraxinus velutina, Rio Grande aske, er god skygge træ i ørkenen klimaer. Det er hjemmehørende i den sydvestlige del og er godt tilpasset til ekstreme temperaturer og jordbundsforhold fælles for området. Dette træ er hurtigt voksende, ifølge University of Arizona Pima County Cooperative udvidelse, og kan vokse til 40 fod i højden.

Rio Grande aske har frodige løv med et bredt fordelt og tilbyder rigelig skygge. Denne art af asketræ holder sin løv længere end Arizona aske og vil forblive grøn selv under tørre forhold.?


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com