Kan du skære en Rose Bush inden vinteren?

January 13

Beskæring tilbage roser eller nogen andre træagtige busk i sent falde i forberedelse til en kold vinter er en ukloge strategi. Beskæring skaber sår, der kræver lidt energi til callus før vinteren fryser i og nogen korte anfald af varme vejr fremmer knopper til spire. Du kan beskære væk døde steg Stokke enhver tid af året, men foretage ikke større beskæring opgaver på roser fra efteråret til slutningen af vinteren.

Eftersæson beskæring overvejelser

I de fleste af de Forenede Stater Stokke som i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 4 til 9, trimning tilbage vildfarne eller gnide steg i August eller begyndelsen af September gennemførlige. Det er også et passende tidspunkt til at fjerne alle syge plantevæv vej ind i de køligere måneder i efteråret. Ikke beskære tilbage steg buske i efteråret i forventning om den kommende vinter. Den eneste undtagelse til denne regel er klatreroser. Kun reducere længden af de længste klatring steg Stokke til bedre binde dem til tremmer og forhindre vinter vind fra piskning Stokke og tugging på og bryde planternes rødder.

Virkninger af beskæring før vinteren

Gennemføre svær beskæring eller skære tilbage højden af roser i sent falde eller tidlig vinter sætter de hvilende planter på en ulempe. Når vinterkulden invaderer din region, tager de yderste kviste og knopper hovedparten af de skadelige virkninger. Gren tips dø tilbage fra kolde før lavere, tykkere steg sukkerrør baser. Beskæring tilbage roser inden vinteren udsætter flere lavere, større grene og knopper til direkte eksponering for subfreezing temperaturer. Selv i subtropiske områder som sydlige Californien eller South Florida, undgå beskæring roser i tidlig vinter som en freakish vinter frost vil dræbe nye møre blade og knopper.

Når at beskære

Det ideelle tidspunkt at beskære roser hvert år afhænger din breddegrad og højde. Beskære roser i slutningen af vinteren til tidlige forår lige før nogen sovende knopper svulme og nye blade folde. En standard amerikansk formsprog er at beskære roses, når forsythia bush blomstrer. I Sydstaterne, USDA zone 6b-8, der forekommer i marts. I nordligere placeringer i USDA zoner 3b gennem 6a, forsythia blomstrer i begyndelsen til midten af April. I subtropiske områder, USDA zoner 9 og 10 bevarer roses ofte blade og sparsom blomster i vinter. For øget vigor, beskære roser i slutningen af januar til midten af februar hvert år. Plante svar er tættere blade og øget blomstring af April 1.

Overvintrende spørgsmål

I USDA zoner 3, 4 og 5, de brutalt koldt, blæsende vintre har tendens til at forårsage betydeligt mere sukkerrør dieback. For ekstra beskyttelse, gartnere skyttegrav deres roser og dæk dem med jord og tyk muld over vinteren. Eller dynger af jord og blade beskytter den nederste tredjedel af rosenhæk, at forhindre kolde fra at dræbe de allernederste knopper nær steg plante base. Når indpakning steg Stokke eller prepping roser for vinteren, ikke beskære Stokke tilbage alvorligt. Dog gør lys trimning til at indeholde eller reducere plante størrelser i jord renden eller højen winterizing projekter lettere.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com