Iris blomst klassificering

January 30

Iris blomst klassificering

Iris er en meget forskelligartet gruppe af 200 til 300 arter fundet i varieret vækstbetingelser i hele verden. Nogle iris vokser naturligt i fugtig, sumpede situationer, mens andre skal have en varme, tørre klima og perfekte dræning. Iris er arrangeret i tre grundlæggende klassifikationer: skæggede iris, aril iris og skægløs iris. Hybrider er blevet udviklet for at udnytte de bedste kvaliteter af forskellige typer til at optimere succes for hjemmet gartner.

Iris blomster

Iris blomster er sammensat af tre standarder, som er normalt oprejst eller overordnede kronblade i midten. Standarderne kan være næsten vandret i nogle typer. De tre ydre segmenter er petal-lignende bægerblade kaldet falls, som kan være vandret til hængende. I skæggede iris don falder en fuzzy "skæg". I skægløs iris, falls er glat og i crested iris, der er en kam snarere end en skæg langs faldet. Farver af iris blomster kan være blå, lilla, gule, lavendel, fersken, pink, røde, bronze, hvid eller mange kombinationer og variationer af disse. Nogle iris blomster er sødt duftende.

Høje skæggede iris

Høje skæggede iris opstod i central-og Sydeuropa, og er blandt de nemmeste at vokse, tolerere en lang række betingelser, som nogle forsømmelse. Skæggede iris blomstrer i maj og juni, med nogle nyere sorter har været avlet til senere rebloom i efteråret. Det amerikanske Iris samfund, for Vis formål, opdeler skæggede iris i seks klasser; miniature dværg, standard dværg, mellemliggende skæggede, grænsen skæggede, miniature høj skæggede og høje skæggede. Disse klasser er arrangeret af højde, flower størrelse og form og bloom tid. Skæggede iris kommer i alle mulige iris farver.

Aril iris

Aril iris har kødfulde vedhæng, eller arils, om frøene. Aril iris stammer i det vestlige Asien og Mellemøsten. Arils er bedst egnet til varme, tørre regioner, kræver perfekt dræning i alvorligt jord. Aril iris blomster har sparsom beards, deres falls vise veining og pletter og forekommer i vidt forskellige colorations. Krydser arils med skæggede iris har produceret hybrider, kendt som arilbreds. Arilbreds er mindre kræsne om vækstbetingelser. Med store blomstrer på høje planter, bør hjemmet gartner overveje vokser disse farverige blomster.

Skægløs iris

Japansk iris og Sibirisk iris er i klassen skægløs, og er de mest almindeligt dyrkede skægløs iris i hjemmet haver. Skægløs iris kaldet Spurias vokse 2 til 5 fod høj, med blomster der ligner den nederlandske iris bruges af blomsterhandlere. Pacific Coast indfødte vil naturalize under optimale forhold, med slanke stængler 1 til 2 fod høje, og blomster i mange forskellige farver. Louisianas, indfødte til Gulf Coast i USA, kræver fugtige, syre jord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com