De største ikke-blomstrende planter

February 6

Non-blomstrende planter er dem, der gengiver uden at skabe blomstrende organer. Disse planter bruge sporer eller kegler, som dem af fyrretræ, for reproduktion. Store ikke-blomsterplanter dominere skovene i Nordamerika, Australien og New Zealand. Eksempler af blomstrende planter er nåletræer, moss, ginko træer og bregner. De største ikke-blomsterplanter kan nå højder på mere end 300 fødder.

Nationalparken Sequoia

De største ikke-blomstrende planter i verden er sequoias; i virkeligheden, er de de største planter i verden af enhver slags. Også kendt som giant sequoia, træet er hjemmehørende i Californien, men nogle transplanterede træer har overlevet i Det Forenede Kongerige. Ifølge de nøgenfrøede Database vokser det største eksemplar, som er mere end 311 fod høj, i Redwood Mountain Grove of California. General Sherman Tree i Sequoia National Park er den næststørste eksisterende træ, på 274 fod høje. Træerne er også nogle af de ældste levende ting på planeten, med nogle mere end 3.000 år gamle. Sequoia kegler kan forblive levedygtige og plantable for op til 20 år. Regeringen beskytter sequoia, og de fleste prøver vokse i nationalparkerne eller bevarer. Efter opdagelsen af mammuttræer i midten af 1800-tallet, blev store skår af olivenlundene skåret til logføring. Offentlige ramaskrig og bevarelse indsats i 1890 ' erne resulterede i træer nuværende beskyttet status.

Kauri

Kauri eller Agathis australis, er en anden stor ikke-blomstrende plante. Også en nåletræ som sequoia, det er hjemmehørende i New Zealand. Kauris kan nå højder på 160 fødder og har kufferter, der er op til 30 fod i omkreds. Kauri har lilla-grå bark, og toppen af træet bliver fladere som træ aldre. Kauri vokser kun på North halvøen af New Zealand, med de fleste individer vokser i Waipoua-skoven bevare. Nøgenfrøede Database siger, den ældste kauri er omkring 1.000 år gamle. Arten oplevet omfattende logføring for sin stærke tømmer og harpiks, der producerer smykker når poleret, men er nu beskyttet af regeringen i New Zealand. Den reproduktive cyklus for kauri strækker sig gennem det meste af året, begyndende med bestøvning i oktober. Frø derefter nå modenhed i det tidlige forår to år senere.

White Pine

White pine, også kendt som Pinus strobus, nordlige pine eller bløde pine, er den største ikke-blomstrende plante i det østlige USA. Det er også en nåletræ, og er den officielle statslige plante af Maine og Michigan. Ifølge hjemmeside "Naturhistorie af the North Woods" white pines nå højder på op til 110 fødder, og de ældste eksemplarer er omkring 400 år gamle. Den eneste fyr med fem nåle, der er hjemmehørende i det nordøstlige USA, dette træ ikke har en pælerod. Kogler af white pine kan blive så længe som 10 inches. Indianske stammer i regionen blandet pine sap med bivoks til vandtæt kanoer, og de kan have spist den indre bark. Britiske kolonister logget træet stærkt til brug inden for skibsbygning, men arten er stadig udbredt og føderalt ikke er beskyttet. Logføring af industrien er afhængig af white pine for møbler tømmer, og arten er almindeligt dyrket til brug som juletræer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com