En hvid rest og insekter på mine tomatplanter

March 10

Tomatplanter kan kontrakten en bred vifte af sygdomme og insekter, der kan præsentere som hvide rester, eller fremstå som hvide pletter på både blade og frugter af tomat. Hvide rester kan vises som en skimmel, der udvikler sig på affaldsprodukt af nogle insekter såsom bladlus. Ordentlig kulturelle praksis samt hyppige scouting kan bidrage til at forhindre betydelig skade.

Insekter

Sølv whitefly og vestlige blomst thrips er to flyvende skadedyr, der kan angribe tomater. De æder bladene af tomatplante, suge ud næringsstoffer og efterlader en plettet udseende til bladene. Whiteflies formere sig hurtigt og når den ses fra en afstand kan vises som en hvid hinde på anlægget. Når bladene befængt med whiteflies er forstyrret, opstår et cloudlike anfald af insekter som de forlader bladet og bosætte sig på en anden. Thrips yderligere skade tomat afgrøder, når de indbetaler deres æg i tomat frugt. Den resulterende kløftede område kan være omgivet af et område med hvide rester på tomat.

Insekt rester

Insekter som bladlus, som skader tomater direkte ved at suge værdifulde næringsstoffer fra bladene, udskiller en sukkerholdig affaldsprodukt kendt som honningdug. Denne søde stof, som kan findes på tomat blade og området omkring dem, kan få skimmel på det. Normalt formen er sort, og kendt som sodede skimmel, men kan have en hvid udseende så godt. Yderligere skade sker som sukker i honeydew tiltrække andre insekter som myrer til at fodre på den. Bladlus skader er genkendes som en curling eller puckering blade på en tomatplante.

Bladet svampe

Flere svampe stammer kan producere hvide rester på blade og stilke af tomater. Septoria leaf spot producerer en hvid til grå plet på bladene omgivet af en mørk kant. Leaf skimmel begynder som en misfarvet spot på bladene og udvikler en hvid til grå fuzzy skimmel da luftfugtigheden stiger. Sydlige blight præsenterer som læsioner omkring bunden af planten. Disse mørke læsioner får i sidste ende dækket i en fuzzy, hvid skimmel, svarende til blade skimmelsvamp.

Frugt sygdomme

Tomat frugt kan kontrakten hvide rester hvis inficeret med buckeye rot eller bakteriel fordærve. Mørke læsioner vises på frugt med buckeye rådner. Disse læsioner blive dækket i en hvid fuzzy skimmel, som i sidste ende forårsager frugt til at rådne. Bakteriel fordærve kan præsentere på alle dele af tomat men er bemærket, for det meste som rejst, hvide pletter på både røde og grønne tomater, kendt som fuglens øje steder. Haver med enten sygdom bør ikke være genbeplantet med tomater i samme område i op til tre år, for at forhindre tilbagevenden af bakteriel fordærve.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com