Cedar hæk plantning Tips

April 11

Cedar hæk plantning Tips

Cedertræ hegn er ikke lavet fra den fælles ceder træ. Når vi taler om cedar hegn, hvad vi virkelig mener er en evergreen, hvis botaniske navn er Thuja occidentalis, almindeligvis kendt som American arborvitae, nordlige hvid cedertræ eller østlige hvid cedertræ. Disse høje, slanke træer kan plantes tæt sammen for at gøre en hæk, skabe skygge eller fungerer som en hemmelig raster og læhegn. Deres pæne, elegante udseende, mørk grøn farve og hårdførhed gør dem populære til hække. Deres levetid og behov for lidt vedligeholdelse betyder, at de kan tilføje skønhed til dit hjem i år med bare en lejlighedsvis beskæring i efteråret.

Hårdførhed Zone

En given plante hårdførhed zoner repræsenterer vifte af klimaer, hvor planten kan forventes at vokse hardily. Som sine øgenavne antyder, vokser den amerikanske arborvitae godt i nordlige og østlige himmelstrøg, selv om dens hårdførhed zoner (3-7) strækker sig fra det sydlige Canada til lidt syd for Tennessee og vest hele vejen ind i områder af Washington, Oregon og Californien. Plantet i deres hårdførhed zoner, amerikansk arborvitae vokser godt men de rigtig trives ikke i varmere klimaer.

Jorden og solen

Mens den amerikanske arborvitae vil vokse i mange typer af jord og delvis skygge, trives det i fuld sol med fugtig, veldrænet jord. Det tolererer ler samt sure jordbund og sandet loams og ikke pænt i disse. Det vil også gøre ganske godt i delvis skygge, men kan ikke lide fuld skygge.

Plantning

Disse træer er let at plante. Generelt, ringe eller ingen efterbehandling er nødvendig. Selv om beskæring er uundgåelige med nogen hæk, gør deres langsom vækstrate selv det en årlig akkord. Når plantning, grave et hul bred nok til at give rodsystemet en chance at sprede men ikke alt for dyb. Rødderne af den amerikanske arborvitae kræver luft til at vokse, så skal de kun et par inches under overfladen. Bland kompost i jorden, og når træet er på plads, vand det godt. At holde jorden fugtig i de første uger efter omplantning sikrer nye rodvækst. Separat træer skal plantes ca tre fødder fra hinanden.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com