Vil en Staghorn bregner vokser i Ohio?

April 16

Vil en Staghorn bregner vokser i Ohio?

En af familien fern mest usædvanlige medlemmer, staghorn bregner (Platycerium spp.) er planter hjemmehørende på tropiske regioner i verden. Mens nogle er relativt mere tolerant i korte perioder af kulde end andre, er staghorns elskere af varme og høj luftfugtighed. Fordi Ohio oplever perioder med dyb frost om vinteren, vil de fleste staghorn bregner kun overleve, hvis der dyrkes i et drivhus.

Staghorn bregner i Ohio

De fleste af Ohio henhører under USA 's landbrugsministerium plante hårdførhed zoner 5 og 6, hvilket betyder, at staten kan opleve vinter lavkonjunkturer af mellem minus 5 til minus 15 grader Fahrenheit. Den mest hårdføre staghorn bregner, undertiden kaldet elkhorn bregne (Platycerium bifurcatum) vil kun kortvarigt tåle ned til omkring 30 grader; alle andre kræver temperaturer nå ovenfor dette lavt. Staghorns ikke kan dyrkes udendørs i Ohio, eller skal bringes inde foran tilgang til efteråret. Producenterne af de fleste typer af staghorn bregner i Ohio vil kræve et drivhus miljø med høje temperaturer og luftfugtighed for optimal fern vækst.

Om Staghorn bregner

Staghorn bregner er opkaldt efter deres særprægede brede og forgrening blade, der stærkt ligner elg eller elg gevirer. Atten arter er spredt over hele kloden, herunder New Guinea, Madagaskar, Filippinerne, Sydamerika og tropiske områder i Afrika og Australien. Kræver mest dagtimerne temperaturer på mellem 80 og 90 grader F og overnatning nedture ikke mindre end 60 grader F, lodging de fleste staghorn bregner på USDA hårdførhed zoner 9 til 11. I naturen, kan de vokse til en enorm størrelse, overstiger 100 pund i vægt under ideelle betingelser. Selv om de vokser sjældent at denne størrelse hjem dyrkes, kan de stadig nå en formidabel størrelse.

Omsorg og kultur

Staghorn bregner er epifytiske, hvilket betyder, at de ikke vokser med deres rødder i jorden ligesom de fleste andre typer af planter, men snarere indgive sig i lyske af grene eller klamrer sig til opretstående træstammer. Under dyrkning vokse de fleste samlere normalt staghorn bregner ved at knytte dem med ledning til en kurv af sphagnum monteret på en plade af træ eller cork bark. Vækstmedium må helt tørre mellem vandingerne, men bør være grundigt gennemblødt hver vanding. Vand en gang om ugen eller så under varmt vejr, og en eller to gange om måneden i løbet af vinteren. De fleste arter kræver moderat lys i løbet af dagen, med undtagelse af de sydamerikanske arter Platycerium andinum, som har bør for svagt lys.

Arter

Den nemmeste staghorn bregner vokser er elkhorn bregne, almindeligt forekommende i planteskoler med tropisk plante sektioner. Den sølv elkhorn (Platycerium veitchii), hjemmehørende i Australien, er også almindelige i børnehave handel og anses for lettere at vokse. En afrikansk og Madacascar art, Platycerium alcicorne, er en anden "lettere at dyrke" typen, og kan tåle midlertidig udsættelse for temperaturer på 40 grader F. Andre arter anses for at være moderat til ekstremt udfordrende at dyrke indendørs i køligere områder, herunder de største arter, New guineiske staghorn (Platycerium wandae).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com