Hvad gør planter behovet for at gøre sukker & udgivelsen ilt?

April 21

Hvad gør planter behovet for at gøre sukker & udgivelsen ilt?

Planter er selvforsynende organismer, der gør deres egen mad. Planter har brug for sollys og vand til at konvertere kuldioxid og vand til sukker, med fri ilt som et affaldsprodukt. Den kemiske reaktion forekommer i overværelse af grønne klorofyl, der fungerer som et mellemled for at aktiverer omlejring af atomer. Denne "fotosyntese" forekommer i grønkorn, lille subcellulært strukturer i blade og stængler af planter, der holder klorofyl.

Hvad sker der i planter

Ifølge Oregon State University Extension Service hjemmeside bruger den kemiske reaktion af fotosyntese energi fotoner af sollys slående klorofyl for at omarrangere seks CO2-molekyler og seks vandmolekyler i et molekyle af sukker, der består af kulstof, brint og iltatomer og seks frie iltmolekyler, der udskilles gennem porerne i bladene som et affaldsprodukt.

Tre behov i processen

Processen med fotosyntese afhænger tilstrækkelige forsyninger af lys, kuldioxid og vand. Reducere en af disse og fotosyntese bremser eller stopper, siger Oregon State Extension Service. I en tætsluttende drivhus, kan kuldioxid niveauer falde så lavt, at forringe plantevækst, så avlere undertiden tilføjer kuldioxid til drivhus atmosfære.

Kloroplaster i midten

Fotosyntese opstår i mesofyllet lag af blade, mellem øverste og nederste ydre overflader. Denne midterste lag af blade er hvor de klorofyl-holdige kloroplaster er placeret, Oregon State udvidelse hjemmeside noter. Kloroplaster er så lille, at en kvadrat millimeter indeholder 400.000 af dem.

Plante Respiration

I respiration kombinerer planter sukker med ilt til at producere den energi, de behøver for at vokse og drive deres livsprocesser, forlader kuldioxid og vand. Planter tage i ilt respiration gennem deres rødder og gennem porerne i deres blade, siger Oregon State Extension Service. Respiration er modsat af fotosyntesen. Fotosyntese bygger komplekse molekyler ud af simpel ones, lagring af energi. Respiration bryder komplekse molekyler tilbage ned i simpel ones, frigive energi.

Transpiration flytter vand

Planter bruger en proces kaldet transpiration kan cirkulere vand og næringsstoffer i hele deres systemer. Vand fordamper gennem porerne i plantens blade trækker vand og næringsstoffer op fra planterødder, ifølge Oregon State Extension Service hjemmeside. Vandet fungerer som både solvent og transportmiddel for næringsstoffer og sukker. Transpiration bruger omkring 90 procent af det vand, der kommer ind i anlægget. De andre 10 procent bruges til fotosyntese og celle vækst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com