Kontrol af Rust på Leatherleaf Viburnum

November 6

Kontrol af Rust på Leatherleaf Viburnum

Leatherleaf viburnum er en semi-stedsegrønne pynt busk dyrket for sin cremet hvid forårsblomster og lyse røde bær. Leatherleaf viburnum kan vokse op til 15 fod i højden og er en ideel kandidat til skygge til delvis skygge haven. Busken har en løs uformelle vækst vane med tyk, tekstureret mørkt grønne blade. Viburnums er notorisk resistente over for skadedyr og sygdomme, men nogle svampe og rust problemer kan forekomme. Kontrol af rust kræver både kemisk og mekanisk foranstaltninger.

Identifikation

Viburnum rhytidophyllum er navnet på slægten og arter af leatherleaf. Det er hjemmehørende i Kina og er kendetegnet for sin tykke blanke grønne blade, der er meget mere stift end andre viburnum arter. Bladene er 3-7 inches lang med en spids lanse form. Bladene er stedsegrønne undtagen i meget iskolde områder, hvor de vil hænge og nogle gange falder. Viburnums generelt vokser hurtigt, men leatherleaf er klassificeret som en medium-hurtigt avleren. Elfenben farvet blomsterknopper er til stede fra sommeren indtil de åbne i foråret. De duftende blomster kan være 4 til 8 inches tværs.

Site

Leatherleaf viburnum er de fleste skygge tolerante variationen i slægten. Som alle viburnums kræver det økologiske rige jord, der er godt drænet. Leatherleaf vil producere rigelige blomster i fuld skygge, så længe der findes masser af fugt. Viburnum tåler ikke blæsevejr og gør bedst i et beskyttet sted. Leatherleaf viburnum kan bruges som en skærm når plantet i massen eller bruges som baggrund til andre mindre planter. Det er ideelt som en understory plantning omkring store træer.

Rust sygdom

Rust er forårsaget af en svamp og påvirker primært prydplanter. Det der ikke dræber planten, men det gør bladene ser useriøse. Dette er et problem, når du vokser planten for sine løv som i tilfældet med leatherleaf viburnum. Rust vises normalt første som gulfarvning af blade og skrider til pulverformige steder, der er gule, orange, sort eller brun. Svampen kan producere overflade ardannelse på bladene. Rust er spredt af sporer, der udføres af sprøjt vand eller vinden.

Forebyggelse

Kulturelle kontrol har en stor indvirkning på ophør af rust sygdom. Vanding viburnums kan overhead forlade løv fugtige og klar til at modtage sporer. Roden vanding er den bedste løsning, men vand kraften kan ikke være sådan, at det forårsager sprøjt. Svampen lever i jord og vil rejse i sprøjt vand på bladene. Langsomt, dybt vanding er den bedste måde at undgå spredning af sygdommen. Fjern alle angrebne dele og ødelægge dem. Fungicider har nogle kontrol men skal anvendes i det tidlige forår før sygdommen er dukket op. Sikker, naturlig fungicider som bagepulver, neem olie og svovl vise nogle effekt i behandlingen af svampen. Svovl er den ældste registrerede fungicid og udstiller den bedste metode til kontrol.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com