Stråling påvisningsmetoder

May 4

Stråling kommer på mennesker i mange sorter. Vi er udsat for det på daglig basis i form af sollys. Mens nogle former for stråling er minimalt farlige, kan andre forårsage alvorlige skader, sygdom og endda død. Mens mennesker ikke kan registrere stråling ved hjælp af deres naturlige sanser, mange teknologier eksisterer der hjælper registrere og identificere stråling, hvor det kan være.

Geigertæller

Disse enheder består af en gas-fyldt rør. Når højspændings aktuelle anvendes til det, og stråling er til stede, interagerer det med væggene eller gassen i røret, skaber en elektrisk impuls. Pulserne vises som en læsning på instrumentets måleren, som hvis tælleren er udstyret med en højttaler, producerer et højt klikkende lyd.

MicroR Meter

Disse enheder består af en solid natrium Iodid krystal, som skaber en puls af lys, når stråling er til stede. En photomultiplier tube konverterer lys til et elektrisk signal, der fortolkes af instrumentets meter som en læsning. Hvis udstyret med en højttaler, producerer den et højt klikkende lyd, når stråling er til stede.

Multikanals Analyzer

Multikanals analysatorer består af et MircoR Meter, med en multikanal analyzer elektronik pakken. Mens oprindeligt disse redskaber var kun tilgængelig i laboratoriet, bliver bærbare versioner mere almindelige. Disse enheder er nyttige, når man skal vurdere ukendte kilder af stråling.

Ion kammer

Disse enheder består af en luftfyldt kammer med en elektrisk ledende indre væg, en central anode og en lav anvendt spænding. Når stråling interaktioner i væggen producere primære ion par, centrale anoden indsamler elektroner og genererer en lille strøm. Denne aktuelle er målt ved et electrometer kredsløb og vises på instrumentets meter. Disse enheder skal være kalibreret til en specifik kilde af stråling, men giver meget nøjagtige udlæsning.

Neutron REM Meter

Disse enheder bruger et rør fyldt med bortrifluorid eller helium-3 gas, hvilket skaber en elektrisk impuls når høj spænding er anvendt og neutron stråling interagerer med gas. Det opererer på et lignende princip at Geiger counter, men kan skelne mellem mange former for stråling til at måle dem separat.

Radon detektor

Bruges almindeligvis i hjemmet eller i industrielle indstillinger, bruger radon detektorer en række metoder til at registrere stråling. Normalt, er disse baseret på et luftfilter, der er udsat for et miljø i flere dage og derefter analyseres for radioaktivt henfald. Andre radon detektionssystemer er også tilgængelige, afhængigt af behovene hos brugeren, og hver har fordele og ulemper over de andre.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com