Kan jeg transplantationen min Gardenia når som helst?

August 26

Kan jeg transplantationen min Gardenia når som helst?

Gardenia er en stedsegrøn busk indfødte til Kina med blomster, der rangerer blandt de mest duftende i verden. Planten har været dyrket i dens naturlige spredningsområde for langt over 1.000 år og blev introduceret i USA i kolonitiden. Gardenias vokse godt i jorden og som container planter. Buske tilpasse sig deres nye websted bedre når de er transplanteret på et bestemt tidspunkt af året.

Omplantning tid

Det anbefalede tidspunkt at omplante gardenias er under tidligt forår eller efterår, som citeret af Jacqueline Heriteau i "Komplet træer, buske & Hedges". Planter, der kan transplanteres i disse perioder har tid nok til etablerede rødder inden varmen sommer. Den lavere plante krav for vand på disse tidspunkter også svarer naturligvis med nedsat vand optagelsen af nyligt transplanterede rødder. Dette reducerer igen transplantation stress på planter.

Jord

Ordentlig jord er lige så vigtigt for sund plante etablering som ret omplantning tid. Plante gardenia i veldrænet jord ændret godt med organisk materiale som sphagnum, gødning eller kompost. Busken gror bedst i en jord pH spænder mellem 5,0 og 6.5. I steder, hvor jorden ikke er gunstig for vækst, er det bedst at plante i containere.

Plantning Tips

Sørg for plantning hullet er dobbelt så bredt som klump og kun som dyb så rodklumpen at være på jorden. Når du fjerner planten fra beholderen, ikke trække fra toppen men lå beholderen på side og slide ud. Efter at placere planten i plantning hul, fylde halvvejs med jord og derefter vand. Dette vil hjælpe jorden til at udligne. Udfør fyldning med jord til toppen. Barkflis med to til tre inches af organisk materiale til at hjælpe conserve jordfugtighed og modvirker ukrudt.

Vanding

Alle nyligt transplanterede planter med fordel regelmæssig vanding uanset plantning tid. Dette hjælper planten får etableret i et hurtigere tempo. Vand de etablerede gardenias regelmæssigt samt og især under tørkeperioder. Gardenias vokser i tørre jord har reduceret blomstrer. Dårlig vanding i et allerede blomstrende plante vil føre til blossom drop. Vand nok til at opretholde konstant jord fugt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com