Skal Avocado træer være okulerede?

May 10

Skal Avocado træer være okulerede?

Avocadoer er værdsat for deres rige-smagning og smøragtig frugter og dyrkes udendørs i varmere områder af USA hvor temperaturer ikke nærme fryser. Mens avocadoer kan være fremavlet af frø, har hæve frø-vokset avocadoer uforudsigelige karakter ført til den kulturelle praksis af spirende at overføre eksisterende avocado træer, der bærer produktive mængder af høj kvalitet frugt.

Avocado frø

Avocado frø er ofte levedygtige og kan være let vokset. Mange børn har skudt en avocado frø som et eksperiment i anlægget spiring. Ved at indsætte tandstikkere i dens ydre overflade og suspendere den runde ende af frø i vand, kan frø stimuleres til at vokse. Frø vil også spire hvis plantet direkte i fugtig, frugtbar jord. Begge metoder vil resultere i en avocado sætteplante du kan plante og vokse til modenhed.

Genetik

Når spirende avocado frø, Husk på at frøene er typisk bestøvet fra en ukendt kilde. Dette kan føre til ukendt genetik i frø og mere ofte end ikke resulterer i et træ, der har vækst og frugtbærende egenskaber, der er ringere end moderplanten, der oprettet frø i første omgang. Af denne grund, er kommercielt dyrkede avocado træer ikke typisk startet fra frø.

Podning

For at bevare den genetiske linje af et træ, der vokser godt og producerer superior frugt, bruger avlere typisk en teknik kaldet podning. I podning, er en lille del af avocado træet, kaldet en ætling, knyttet til en anden, veletablerede træ, der tjener som grundstammen. To vokse tiden sammen, danner et enkelt træ, der har de samme kvaliteter af det træ, hvorfra scion blev taget.

Spirende

Spirende er en foretrukken metode til podning blandt avocado avlere. I denne form for podning, er enkelt knopper, snarere end hele stængler, fjernet fra træet overordnede avocado. Producenten indsætter disse knopper, individuelt, i flere hovedgrene på avocado træet. Kaldet top arbejde, erstatter dette pode metode til sidst alle oprindelige grene med podede grene. Dette producerer en avocado træ med ønskede egenskaber langt hurtigere end hvis vokset fra en enkelt graft.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com