Rød japansk ahorn træ

May 13

Japansk ahorn er en lille løvfældende træ ikke kun indfødte til Japan, som navnet antyder, men også indfødte til Kina og Korea. De indfødte træ samt mange dyrkede sorter er blevet plantet udbredt i USA og andre tempererede områder af kloden. Blandt attributterne af de dyrkede sorter er en mellemlang træhøjde på modenhed, en strålende røde efteråret blade, en lav forgrening kuffert og sommer blade, der naturligvis viser en mørk rød farve.

Naturlige udbredelse

I de asiatiske skove i Japan, Kina og Korea træet vokser Acer palmatum, som vi kalder japansk ahorn, som en del af understory i skoven nåletræ-hårdttræ. Det er koldt hårdfør til-20 grader Fahrenheit og findes ofte i nærheden af små vandløb. Også kaldet den glatte japansk ahorn, foretrækker dette træ delvis til fuld skygge, mens nogle gange vokser i forstyrret steder nær åbne marker.

Europæiske Discovery

Længe før den svenske botaniker Carl Thunberg, ankom til Japan omkring 1780, havde japanerne længe været stigende disse små træer som begge prydplanter og i særlige bonsai haver. Dyrkning af bonsai begyndte i Kina og derefter flyttet til Japan næsten tusind år siden. Japansk ahorn er et af de vigtigste planter for japanske bonsai gartnere. Senere blev træet i middelalderens Japan, en udendørs prydplante samt. Da Thunberg vendte tilbage til sit oprindelige hjem i Europa, bragte han med ham nogle frø af Acer palmatum.

Amerikanske og europæiske popularitet

Siden sin europæiske Introduktion over to hundrede år siden, er red-Ærenpris japansk ahorn popularitet vokset støt. Træet kan i dag findes i haver, ved siden af fortove og i Arboretets rundt omkring i verden. På grund af de kombinerede indsats af gartnere og planteavlerne er mange sorter af den oprindelige ahorn til rådighed, som kan plantes i en række betingelser. Størrelse på modenhed blandt de nye sorter kan variere, som gør deres søn tolerance og hårdførhed.

Sygdom problemer

Udover en lav modstandsdygtighed over for tørke er japansk ahorn modtagelige for flere skadedyr og svampesygdomme. Japansk beetle er en stor bekymring for alle vokser en japansk ahorn, som er flere typer af skæl og bladlus. Roden problemer kan være forårsaget af nematoder og flere svampeinfektioner. De svampeinfektioner er ofte et tegn på jord, der er for vådt. Leaf problemer kan være forårsaget af verticullium visnesyge, anthracnose, Phyllosticta leaf spot og Pseudomonas tip blight.

Andre Maples

I Japan, Kina og Korea mange små maples vokser i naturen, som kan gøre for attraktive prydplanter plantet i fuld eller delvis skygge. Disse omfatter bregne-blad ahorn (Acer japonicum) og Full Moon ahorn (Acer shirasawanum) som begge tider kommer i dyrkede sorter at funktionen røde kanter eller rød-shaded blade.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com