Sådan vand en Serviceberry

May 31

Serviceberries er også kendt som juneberry træer og shadbushes. Disse navne henviser til tidspunktet for frugt fremkomsten, som i juni i de fleste regioner, eller Hvornår shad begyndt at gyde i området vandløb. En type af serviceberry er også kendt som en saskatoon. Afhængig af sort, træerne kan ligne mere fortrolig frugttræer som pære eller æble træer, eller kan være mere busk-lignende udseende. Selv om frugterne, selv ligner blåbær, er de meget sødere.

Instruktioner

•Mulch i nærheden af træstamme med en 3-tommer lag af strimlet træflis eller andet materiale, økologiske muld. Mulching hjælper jorden bevare fugt, samt undertrykke ukrudt, som konkurrerer om vand og næringsstoffer.

•Opret en "tallerken" rundt om træet ved at fastsætte en cirkel af ekstra muld, der ligger lige under træets grene. Det cirkulære område under den ydre kant af en grene er kendt som en drop linje. Holde denne omkreds cirkel omkring 2 inches høj og 2 inches lang.

•Measure diameter inden for kredsen af barkflis du har lavet omkring trægrænsen drop. Fordi en træets rodsystem svarer med dets grene, kan du bestemme, hvor langt rødderne udvide ved at måle hvor meget firkantede optagelser findes under grene.

•Calculate areal. Jorden under en ung serviceberry træets grene, for eksempel, kan være en 5-mund diameter eller 20 firkant feet.

•Calculate hvor mange gallons træet behov baseret på areal. Træer behøver omkring 1 tommer vand fra regn eller vanding hver uge. I praksis betyder 1/2 gallon af vand hver uge for hver kvadratfod af rod område. Hvis en Rodsystemet er 20 firkant feet, den har brug for omkring 10 gallons af vand, eller 2 vandingerne fra en 5-gallon spand.

•Indstil hvor meget regn dit område har modtaget i en uge ved at kontrollere din regnmåler eller en pålidelig vejr service. Hvis der har været ingen regn, skal du give træet en ækvivalent mængde vand fra en slange.

•Køre den en slange ind i en 5-gallon spand indtil det er fyldt. Med henblik på beregning af vanding tid på den korrekte vandtryk, køre slangen på en ad gangen. Noter hvor lang tid det tager for at fylde spanden, samt indstillingen på slange dyse.

•Tip vand fra spand over jorden i underkop lavet af omkredsen af ekstra barkflis.

•Fyld spanden, en ekstra gang og langsomt tilføje det til det træ underkop.

•Multiply den tid det tog for at fylde en spand med antallet af spande vand behov for hver uge når der er ingen nedbør. Hvis det tager 30 minutter at udfylde en 5-gallon spand på en ad gangen, så slangen kører ca 60 minutter for hele sagen. Næste gang du vand træ, kan du bruge slangen direkte på jorden rundt i serviceberry i stedet for at fylde spande først.

•Indstil dit vanding system til at tage hensyn til regn. Hvis der er en 1/2 tommer rapporterede nedbørsmængder, for eksempel, vand for omkring halvdelen af den tid du ønsker for en uge med ingen nedbør. I dette tilfælde ville du køre slangen i ca 30 minutter.

•Sæt slange så det ligger omkring halvvejs mellem kanten af tallerken cirkel og en træstamme. Tænd for vandet til en ad gangen. Lad vandet løbe for den tid nødvendige afhængigt af ugentlige nedbør.

Tips & advarsler

  • Hvis du har en lang række eller frugtplantage på frugttræer, overveje en soaker slange system. Fastsætte slange linjer omkring enkelte træer og forbinde dem til en hovedbane, som angivet af fabrikanten. De fleste systemer har en timer og trykmåler til at sikre, at du give træerne mængden af vand der er nødvendig, efter justering for nedbør totaler.
  • Ifølge Lee Reich, forfatter til "Ualmindeligt frugter for hver haven," kan juneberries spises friske eller forarbejdede i tørret frugt, juice, marmelade og syltetøj.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com