Thuja pleje

June 8

Thuja pleje

Thuja grønne gigant arborvitae (Standishii x plicata) blev først plantet på den amerikanske nationale Arboretet i 1967. Importeret fra Kvistgaard, Danmark, af D.T. Poulsen, træet blev hurtigt populære landskab modellen og formeringen har blev udbredt. En hastigt voksende stedsegrøn, træet producerer en pyramide form med en strålende grøn farve. Træet vokser 60 fod i højde med en bredde af 20 fod. Træet vokser næsten en fod om året.

Vækst krav

Thuja kræver fuld sollys til delvis skygge til at blomstre. Det kan ikke tåle fuld skygge godt. Træet trives i en bred vifte af jord. Det vil gøre godt i både sandet lerjord eller komprimeret lerjord. Træet byder på fremragende rådyr modstand så er en populær landskab modellen eller hæk i høj hjorte aktivitetsområder. Træet er hårdfør til minus 25 grader F, så den vokser godt i områder af ekstreme vintervejr.

Hedge/skærm plantning

Thuja vokser godt når de plantes som en hemmelig raster eller hæk. Plante hvert træ 5 til 6 fødder fra hinanden for en tyk og så godt som uigennemtrængeligt skærm. Space planterne 10 til 15 fod fra hinanden, når plantning som en tættere hæk. Når der oprettet træet kan modstå tunge belastninger af både is og sne i løbet af vinteren uden at lide skade. Plante alle thujas mindst seks uger før den første tunge frost i efteråret. Foråret plantning er også ideel.

Vanding krav

Når først plantet thuja kræver fugtige jordbundsforhold indtil etableret. Når træet er stand til at modstå ekstrem tørke. Træet vokser godt i både tør jordbundsforhold og de fleste betingelser.

Lugning og muld

Ukrudt og græs vil røve thuja meget behov for næringsstoffer. Luge rundt i bunden af thuja og anvende en 3 - til 4-tommer lag af muld som sphagnum, bark chips eller endda fyrrenåle at holde ukrudt vækst i skak omkring den træ base.

Gødskning

Undlade befrugtende for det første år efter plantning af thuja. I det andet år af træets liv, anvende en all-purpose gødning som en 10-10-10 en gang om måneden i foråret og forsommeren. Følg anvisningerne på etiketten for ansøgningen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com