Oleander blade krøller

June 10

Oleander blade krøller

Oleander er en attraktiv busk eller lille træ til pryd haven. Det bærer store duftende pink, hvid, rød, gul eller orange blomster, men skal anvendes forsigtigt rundt i hjemmet som det er meget giftige. Nerier er varm-klima anlæg, men de kan tåle temperaturer ned til 15 til 20 grader Fahrenheit i korte perioder. Oleander er resistente over for de fleste sygdomme, men koldt skader, udvidet tørke og flere skadedyr kan forårsage blade til at krølle.

Beskrivelse

Oleander primært vokser som en stor busk, men kan være uddannet til et lille multi dobbeltskaft træ. Anlægget kan komme fra 10 til 18 fod høje meget hurtigt producere 2 fødder af vækst om året. Lang slank bladene er stedsegrønne, læderagtige og kan blive 4 til 6 inches lang, men kun 1 tommer bred. Den naturlige form er en mounded busk og kan sprede sig til 15 fod i bredden. De farvestrålende blomster kan være enkelt - eller dobbelt-grafitmine 2-tommer blomstrer produceret fra tidlig sommer til slutningen af efteråret.

Situation

Oleander buske eller træer tolerere jord, som de fleste andre planter ville finde ubehagelige. Fabrikken udfører godt i tørke, men kan også trives i fugtig jord, så længe det dræner godt. Men den totale mangel på fugt vil beskadige løv. Oleander er en plante for en fuld sol placering og har en moderat salt tolerance. Det er vokset i varm kystområder med god succes, og er velegnet til haver, parker, fortove, containere og som en skærm. Oleander er ikke beskadiget af vinden og er nem at dyrke. I kolde klimaer, hvor anlægget udsættes for frostgrader, kan blade krøller og til sidst falde af.

Insekter

Sugende insekter er de primære skadedyr af oleander. Bladlus er soft-karrosseri insekter, der sutter plante sap og forårsage blade krøller og tab af kraft i planterne. Oleander bladlus er 1/8 til 1/16 tommer lang og gul med sort markering. De er almindeligvis ses under tørre forhold. Leafhoppers også forårsage blade krøller og vektorer for en bakteriel sygdom, der forårsager oleander blad scorch. Leafhopper fodring adfærd forårsager blade til at deformere, visne og blive spottet.

Kulturelle årsager

Ofte nerier vil have stress blade krøller på grund af forhold, der er for tør, for vådt, overdreven befrugtning og transplantation chok. God pleje af anlægget er ofte kur mod blade krøller. Oleander er kun hårdfør i USA Department of Agriculture zoner 9 til 11 og nogle kolde skader kan opstå i zone 9a. Selvom oleander er tørke tolerant, fungerer det bedst med sjældne men dyb vanding. Hvis blade krøller er ledsaget af gulfarvning på spidsen af bladene, vil det sandsynligvis blive helbredt ved vanding.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com