Er enzymet rengøringsmidler godt for miljøet?

June 11

Rengøringsmidler, der er enzym-baseret er ofte kapret af producenter som værende øko-venlige, fuldstændig grønne eller 100 procent miljøvenlig. Reklamer undertiden vise lidt animerede enzymer chomping op pletter og refererer til dem som "spise" fedt. Som med alle nye bio-teknologi er der mange fakta og misforståelser med hensyn til hvordan enzym rengøringsmidler virker og hvor sikre de er for miljøet.

Fordele

Enzymer er ikke levende organismer og spiser ikke fedt, pletter eller ethvert andet stof. Ej heller er de kemiske forbindelser, der er blevet udviklet i laboratoriet. Enzymer naturligt forekommende proteiner, der fungerer som katalysatorer for en enorm vifte af naturlige processer fra nedbrydning af plantemateriale til at fremskynde virkningen af neurotransmittere i den menneskelige hjerne. I sidste ende, enzymer forårsager naturlige reaktioner til at ske hurtigere. Når det kommer til enzym-baserede rengøringsmidler, er det vigtigt at vælge det rigtige produkt til jobbet, fordi forskellige enzymer katalyserer forskellige typer af stoffer.Rengøringsmidler, der er baseret på enzymet protease er gode til at katalysere proteinbaseret pletter som blod, urin og opkast, men gøre lidt rent fedtede overflader. Amylase-baserede enzymatisk rengøringsmidler er effektive mod stivelse eller sukker-baserede pletter men rent ikke blod fra en skjorte. Lipase-baserede rensemidler kan bruges til at rydde op i fedtstoffer, olier og fedt.

Begrænsninger

Fordi enzymer naturligt forekommende proteiner de tendens til at gøre deres job af katalysere det miljø, de befinder sig i, derefter nedbrydes, leverer mad til naturligt forekommende bakterier. Fordi de er fuldstændig biologisk nedbrydelige er de sikre for miljøet. Men mens enzymer tjene som en katalysator til at fremskynde processen med rengøring, bruges de ikke udelukkende i de fleste rengøringsmidler. Kemiske-baserede konserveringsmidler og overfladeaktive stoffer er ofte føjet til enzym-baserede rengøringsmidler til at øge deres effektivitet, og ikke alle af disse tilsætningsstoffer er miljøvenlige.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com