Spruce vs cedertræ

June 22

Grantræer tilhører slægten Picea, mens cedars hagl fra diverse genuses, herunder Juniperus og Thuja. Begge arbejder godt i landskabet i flere kapaciteter, modellen træer, læhegn, skærme, foundation planter og i gruppe beplantninger. Graner og cedars er stedsegrønne, men der er forskelle i deres blade, kogler og tolerance over for specifikke klimaer.

Løv

Graner har stive nåle, der udvikler sig ud af hvad der synes at være en woody pind på kviste. De stedsegrønne nåle er ofte skarpe, bemærker "Træer i Nordpå Amerika." Cedars har skællignende blade, der overlapper på kviste af afrundede eller fladtrykte branchlets. Graner som Colorado spruce har en blålig-grøn farve til deres nåle. Blade af mange Cedre, herunder den østlige rød cedertræ, tager på en bronze farve i de koldeste måneder om vinteren.

Kegler

Små, woody kegler eller berrylike frugter, der indeholder deres frø er karakteristiske for cedars. Fugle spiser frugt-lignende kogler af nogle cedertræer. Graner er hængende kogler i forskellige størrelser, afhængig af arterne af træ. For eksempel, rødgran genererer en kegle op til 7 inches lang, mens røde spruce producerer meget mindre kegler--kun omkring 2 inches lang på de fleste. Gran kegler er lys, med tynde skæl.

Størrelse

Flere Gran arter nå højder på mellem 70 og 100 fødder, herunder rødgran, Sakhalin Gran, Sitka spruce og Engelmann spruce--alle disse træer vokse sig meget større i naturen. Andre er mere håndterbar for mindre landskaber, som Colorado Gran og hvide spruce vokser til 60 fod. Cedars såsom western red cedar nærmer undertiden 200 fod høj i naturlige omgivelser, men mest dyrkede former er mellem 50 og 70 fod høje. Atlantic hvid cedar vokser til næsten 90 fødder, mens østlige rødt cedertræ er mindre på mellem 40 til 60 fødder. Både cedars og graner har mange sorter, der er busk størrelse eller relevante for oprettelse af hække og beskyttelse af personlige oplysninger skærme.

USDA zoner

Som regel gør graner ikke godt i meget varme klimaer. De fleste ikke trives eller vokse ordentligt i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner varmere end zone 7, men flere vokse ind i frigid zone 2 og 3. Nogle cedars er mere tolerante over for ekstreme vejrforhold. Den østlige red cedar vokser fra zone 2 gennem zone 9. Western red cedar gør bedst mellem USDA zone 5 og 7, mens Atlantic hvid cedertræ er egnet fra zone 4 til zone 8.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com