Hvordan man starter en rød blad dværg fersken træ

July 7

En dværg, rød-bladet fersken træ såsom "Bål" (Prunus persica ' "Bonfire'") bringer fyrig toner af crimson og magenta i gartnere farvepalet. "Bål" er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8 og dyrkes for sine dekorative kvaliteter snarere end dens spiselige ferskner. Enhver form for dværg, rød-blad fersken træ er formeret ved podning et bud fra en moden dværg, rød-blad fersken træ på en fersken sætteplante grundstamme. Med lidt tålmodighed, et sætteplante, kan dyrkes fra enhver peach pit, eller frø, selv om det ikke vil være klar til podning i mindst seks måneder. Nogle røde-blad fersken sorter kan være beskyttet af patenter, der forbyder uautoriseret udbredelse. Check etiketten på et træ til podning materiale, eller kontakt planteskolen hvorfra kom træet til at afgøre, hvorvidt det kan overføres lovligt.

Dyrke en kimplante

En fersken frø er ikke svært at spire og ofte findes spiring i en kompostbunke. Enhver sætteplante opdaget i sådan et sted kan transplanteres til en pot og anvendes til podning; ellers, en frø skal indsamles fra midten af en fersken frugt. Efteråret er det bedste tidspunkt at få en fersken frø fra en frugt. Plante frø omkring 2 inches dybt i potning jord midt i 5-gallon pot, og forlade pot udenfor over winter. En fersken frø skal opleve flere måneder af koldt vejr for at spire. Watch for sætteplante ud over jorden i det tidlige forår.

Der findes et alternativ til plantning en fersken frø i en potte og forlader det udendørs om vinteren. Processen med at bryde vækstdvale gennem udsættelse for kulde--kendt som koldt stratificering--kan simuleres ved at sætte frø i køleskab i ca. tre måneder. Sætte frø i en forseglet plasticpose der indeholder let fugtig sand eller savsmuld til at opbevare det i køleskabet. Frø vil spire let når de plantes i en gryde i foråret og vandes i flere uger.

Podning sætteplante

Tidlig sommer er det ideelle tidspunkt at pode en fersken træ. Den sætteplante grundstamme skal være mindst 3/8 tommer i diameter af derefter, som er en perfekt størrelse til podning. Skær et bud fra en dværg, rød-blad fersken træ, skåret en T-formet rille i den sætteplante bark og glide opløbet ind i T-formede slot. En skarp podning kniv er nyttige for at gøre en ren, lige snit, når du fjerner bud; Målet er at fjerne en splint om tykkelsen af en kartoffel chip. Den indre bark lag af opløbet og sætteplante skal holdes i god kontakt. Så brug podning tape til at ombryde deres fælles stramt, så de to stykker at sammensmelte. Den resulterende træ vil være genetisk identisk til det træ, hvorfra opløbet var taget.

Caring nemlig den podede træ

Det bør være klart inden for to uger eller ej podekvisten er vellykket. Opløbet vil stadig være buttet og grøn, hvis graften lykkedes. Hvis opløbet vises sorte og uudviklede, graften tog ikke, men et andet forsøg kan iværksættes andetsteds på sætteplante. Når Unionens graft har foretaget, hvilket betyder, at de to podede stykker er smeltet, så podning båndet kan fjernes og del af sætteplante ovenfor graften kan blive afskåret. Dermed forårsager bud at spire. I denne periode, holde træet ud af varme, eftermiddag sollys, og vand sin pottemuld, når den øverste 1/2 af jorden bliver tør. Fjerne alle vækst, der opstår under Unionens graft.

Oprettelse af træet i landskabet

Den podede fersken træ vil være klar til at plante i sin permanent placering det følgende forår. En dværg, rød-blad fersken behov for et sted, der modtager mindst seks timers direkte sol hver dag. Fremragende jord dræning er afgørende for at få træet etableret, selv om træet kan dyrkes i en gryde, hvor god dræning er mere sikker. Træet vokser langsomt at omkring 5 fod høj og bred i fem år. Spredt 1 kop af 10-10-10 gødning over en 3-mund-diameter området omkring den træstamme én måned efter plantning for at få det væk til en god start. I sensommeren, kan en 1/2 kop af calcium nitrat anvendes i samme område.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com