Den tynde vs bred Kerf savklinge

July 21

Den tynde vs bred Kerf savklinge

Moderne Træsektoren drage fordel af den hastighed og effektivitet af elværktøj; Motorsave er blandt de mest nyttige. En klar forståelse af kerf af savklinge og hvordan det påvirker dimensioner af et snit hjælper med at holde målingerne præcise. At vide om din så skærer en bred eller en smal kerf forbedrer din viden om dine værktøjer, og i sidste ende skærper din træbearbejdning færdigheder.

Hvad er Kerf?

Kerf af en savklinge refererer til bredden af snittet produceret af klingen. Det er normalt en smule bredere end kroppen af bladet sig selv, fordi tænderne af en savklinge tendens til at blusse til ene eller den anden, fra den centrale akse af bredden af bladet. Mængden af flare kan variere fra blad til blad, afhængigt af producenten, type af saven og type af blade. Klinge producenter normalt liste kerf måling på klingen emballagen og/eller mærke det på savklinge, selv.

Tabel savklinger

Typisk tabel savklinger tendens til at have en ret bred kerf, da klingen er lavet til at skære en lang række materialer. Det er også lavet til begge rip træ (skære det i retning af korn) og til at gøre crosscuts (skæres det på tværs af korn). Bladet har derfor en robust, bred krop og tænder kompensere for at komme igennem hårdttræ, nåletræ og ark varer hurtigt og kraftfuldt.

Rundsaven vinger

Knive designet til håndholdte Rundsave er mindre end tabel savklinger, og normalt har tyndere klinge organer, også. De skar derfor en smallere kerf. Dette giver mulighed for så at bruge mindre energi til at få kniven gennem skoven, da håndholdte Rundsave har mindre strøm end stationære tabellen save.

Speciale vinger

Både bord og håndholdte rundsaven vinger er tilgængelige for opskæring materialer, der er udsat for opsplitning og som krydsfiner, skår træfiberplade eller laminat. Ofte mærket som "hollow jorden" vinger, disse har tendens til at have en forholdsvis smalle kerf, samt mange små tænder til at holde kanten af nedskæringerne glat. Disse vinger vil ikke skære materiale så hurtigt, så hvis du bruger en tabel saw, du vil have skubbe træ gennem saven mere langsomt. Hvis du bruger en håndholdt rundsav med en klinge, hule jorden, vil du nødt til at skubbe så gennem skoven i et langsommere tempo.

Måling for Kerf

Tage kerf af savklinge konto når du måle og mærkning din nedskæringer. Klinge fabrikanterne vil normalt omfatte kerf måling enten på deres emballage eller bladet sig selv, men det er bedst at klippe faktisk et prøveemne af træ, når du begynder at bruge bladet, så du kan måle kerf for dig selv. For eksempel, hvis du måler et stykke træ og markere en cut linje på 12 inches, skal du være sikker på Juster varemærket med den udvendige kant af bladet. Ellers, hvis du blot skåret ned i midten af markeret, kerf af bladet vil tage træ fra din måling, og du vil ende op med et stykke, der er kortere end 12 inches.

Når du bruger en bordrundsav, stol aldrig udelukkende på måling indstillingerne bygget ind i rip hegnet, justerbar firkantede skinnen du holder træ mod som du guide det gennem saven. Hvis du har skiftet til en vinge med en bredere kerf, afstanden fra kanten af bladet til hegnet kan være anderledes end indstillingerne, og vil gøre din stykker enten for langt eller for kort. I stedet, bruge en lineal eller pladsen til at måle fra hegnet til den udvendige kant af bladet, og din nedskæringer vil være præcise.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com