Den bedste bunddække for alle jordtyper

September 21

Jorden dækker er store plantninger for jord ikke plantet for at græs. De fleste er meget lav-vedligeholdelse, når de er etableret, og alle er smukke. Mens næsten alle bunddække vil gøre bedst i jævnt fugtig havejord med neutral pH, kan det være udfordrende at finde jorden covers, der trives i sur og basisk jordbund, meget våde eller tørre steder og sandy eller ler jord. Men nogle jorden dækker trives i disse specifikke betingelser.

Sure jord

Gartnere, der dyrker holly og pine skal jorden covers, der trives i sur jord.Liriope, kaldet lily tørv, er en hård evergreen plante, der gør godt i denne jord. Der findes flere sorter, mest vokser mindre end 14 inches høj og i skyggen til fuld sol. Denne plante tolererer våde jord og fugtige forhold, sandjord og salt havet betingelser og vil håndtere nogle mund trafik.Almindelig Hasselurt, også kaldet europæiske ingefær, er en stedsegrøn plante med blanke blade, der foretrækker sure jord. Det også foretrækker skygge og meget organiske jordtyper, og er hårdfør til Zone 4.Asperula odorata, eller skovmærke, er en lavtvoksende bunddække, der foretrækker sure jord. Det vil tolerere tør skygge og havet betingelser. Generelt, rådyr ikke spiser søde woodruff.

Basisk jord

Det kan være svært at finde planter, der trives i basisk jord. Gartnere nødt ofte til at eksperimentere for at finde de rigtige planter til lokationen.Gypsophila repens, ligesom dens høje version, kaldes ofte baby's breath. Gypsophila foretrækker en svagt basisk jord og solrigt sted. Det tolererer et varmt, tørt sted. vokser godt i sandjord; og er hårdfør til Zone 3. Det dog ikke klarer sig godt i høj luftfugtighed.

Sandjord

Lys, sandjord findes ofte i varme områder eller i nærheden af havet. Mange jorden dækker trives i sandet, hurtig-afløb jord.Sedums vokser godt i sandjord, og der findes mange sorter. Nogle knus jorden, mens andre vokse til en fod i højden. Mange er stedsegrønne, kolde hårdføre og tolerante over for havet betingelser. De fleste foretrækker varme, tørre steder.Artemisia er en grå - eller sølv-Ærenpris staude der trives i sandjord, og mange sorter er tilgængelige. Sølv brokade vokser kun seks inches høj, og Silver Mound vokser til omkring en fod. Artemisia foretrækker fuld sol og trives godt i varme, tørre steder.

Lerjord

Lerjord er meget tung og tyk, og nogle gange dræne ikke nemt. Selv om det er rig på næringsstoffer, kan det være en vanskelig jord for mange planter. Disse jorden dækker kan trives i lerjord:Viola, eller violer, er smukke som jorden dækker, og deres lilla blomster er en Forårsbonus. Disse afslappet planter kan dyrkes i skygge eller sol, og vil acceptere nogle mund trafik. De har ingen problemer med våd jord eller fugtige forhold, og er hårdfør til Zone 3.Astilbe har bregne-lignende blade og plume-lignende blomster. Det gør godt i lerjord. Denne bunddække kræver en masse fugt, og vil være glade under våde forhold. Den vokser vokser bedst i halvskygge og tiltrækker kolibrier og sommerfugle.

Våd jord

De fleste planter klarer sig godt i jævnt fugtig jord, men relativt få tåle våd jord. Mange planter er modtagelige for root rot når plantet i våd jord. Et par jorden covers, men trives faktisk under våde forhold.Asarum canadense eller canadiske vild ingefær, er fremragende i meget fugtig til våd jordbund og et skyggefuldt sted. Det vokser fire til seks inches høj. Det naturalizes godt og er hårdfør til Zone 3.Hakonechloa macra eller Hakone græs, vokser godt i let skygge og meget fugtig jord, der har højt organisk indhold. Denne flerårige har bambus-lignende blade, vokser 12 til 18 inches høj og er hårdfør til Zone 5. Auriola kultivar har gyldne blade.Sagina subulata eller skotsk moss, foretrækker fugtig til våd jordbund og lys skygge. Denne mat-dannende bunddække vokser mindre end en tomme høj og er hårdfør til Zone 5. Det er ofte plantet i mellemrummene mellem trædesten.

Tør jord

De fleste planter hader tør jord, især når den kombineres med varme, og er tilbøjelige til at visne hurtigt i disse betingelser. Men et par jorden dækker gøre godt i tørre steder.Euphorbia polykrome eller pude Vortemælk, vokser op til 18 inches høj i tør jord og tørke tolerant. Det foretrækker fuld sol og er hårdfør til Zone 4.Thymus serpyllum eller krybende timian, kan ikke tåle våd steder men gør godt i tør jord. Denne flerårige foretrækker fuld sol og er hårdfør til Zone 4. Fordi denne lavtvoksende flerårig knus jorden, er det ofte plantet i veje.Juniperus, eller enebær, har mange arter og sorter, nogle som vokser kun seks inches høj. Denne nål evergreen er godt i tør jord og foretrækker fuld sol. Det er hårdfør til Zone 3.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com