Hvor længe har hindbær dyrker?

October 4

Hvor længe har hindbær dyrker?

For den ambitiøse gartner, kan voksende frugt i hjemmet være en fornøjelig udfordring. Selv om frugtplanter, såsom hindbær, normalt kræver mere pleje og vedligeholdelse end andre planter i din have, bliver du belønnet med frisk, hjemmelavet frugt ved hånden. Lære den typiske vækstcyklus af den mad du vokse er vigtigt ikke kun at anerkende potentielle problemer, før de komme ud af hånden men også for korrekt timing din høst.

Plantning hindbær

Hindbær vokser bedst under fuld sollys og i veldrænet, sandede lerede jorder, der er højt indhold af organiske stoffer. Hindbær er mest egnet til regioner med tempererede somre og kolde vintre, men bestemte sorter kan dyrkes i andre klimaer.

Vækstcyklus

Som med alle andre fødevare planter, er at kende den nøjagtige vækst cyklus fra spiring til modenhed langtfra en eksakt videnskab. Tidsvindue for, hvornår din hindbær vil være ved fuld modenhed er i vid udstrækning afhænger af på hvilken kultivar du valgte at plante. Navnet på kultivar angiver ofte hvor længe at kultivar tager for at vokse – for eksempel, "everbearing" eller "falder rentebærende" kultivarer. Hindbær betragtes flerårige planter, men deres frugtbærende "Stokke" lever kun i to år. Nye Stokke produceres hvert år, men vil ikke bære frugt, indtil de er i deres andet år.

Høst

Sort hindbær er generelt moden ved Midsommer. Røde hindbær modnes lidt senere. Hindbær er klar til at blive plukket når du kan nemt trække dem ud af vin i hånden; de skal have lidt at ingen modstand. Høstet bær bør anvendes hurtigst muligt, da de omkommer hurtigt.

Andre overvejelser

Vækstcyklus og høst gange varierer meget afhængigt af en i nærheden af ubegrænsede antal unikke faktorer. Hvis en vinter er længere end forventet, eller din hindbær er ofre for insekter eller sygdom, kunne du se drastiske forskelle i cykler og høst tider.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com