Hvad er en svensknøgle bruges til?

July 30

Hvad er en svensknøgle bruges til?

En svensknøgle er en tidlig type skruenøgle opfundet i 1800-tallet. Dens primære anvendelse er at stramme eller løsne en metalgenstand, der kan være slået, såsom en møtrik og bolt eller monteret rør. Svensknøgle er ofte forveksles med andre typer af justerbare skruenøgler på grund af en overfladisk lighed mellem værktøjerne. Nogle mennesker anvende fejlagtigt udtrykket svensknøgle til enhver skruenøgle.

Skelnende kendetegn

Klassiske svensknøgle håndværktøjet er en F-formet slank skruenøgle med to vandrette glat kæber. Overkæben er fast, mens den nederste kæbe kan flyttes op eller ned med en fingerskruen indeholdt i håndtaget. Det har et håndtag længe nok for at anvende drejningsmoment på objektet for at slås. Abe skruenøgler kom i en række størrelser der passer til forskellige jobs, og værktøjskasser omfatter normalt en lille og store skruenøgle.

Navngivning historie

En favorit forklaring til hvordan svensknøgle fik sit navn er at skruenøglen blev opfundet af Baltimore, Maryland, mekaniker Charles Moncky i 1858, og værktøjet var opkaldt efter ham. I tiden, fik Monckys navn forvandlet til abe. Men der er tegn på denne skruenøgle var faktisk 19 forfinelse af en 1700-tals transport skruenøgle, og navnet kom fordi kæberne lignede vagt i ansigtet af en abe. Men det hed, er svensknøgle et alsidigt værktøj, der kan komme i steder hvor paler og stikket skruenøgler ikke kan passe. Selv om bedre justerbare skruenøgler er kommet ind i almindelig brug, den gamle svensknøgle stadig finder lejlighedsvis brug med mekanik, blikkenslagere, landmænd og tømrere beskæftiger sig med gamle nonstandard firkantede møtrikker og bolte, de kan støde på.

Agent for afbrydelse

Svensknøgle er ikke bare et værktøj, men også et symbol på forstyrrelser. Udtrykket "kaste en svensknøgle i værkerne" refererer til handling af en person eller ting, der forhindrer fuldførelse af en plan, tidsplan eller et projekt. Sætningen kan også bruges til at betyde sabotage, især når de udføres som en form for protest. Et verbum form af udtrykket er "han monkeywrenched vores planer," og et navneord form er "Han blev dømt for monkeywrenching."

Fejlagtig identitet

Andre typer af justerbare skruenøgler, der kaldes forkert abe skruenøgler omfatter Stillson rør svensknøgle og en skruenøgle. Rørtang Stillson adskiller sig fra svensknøgle i at have tandede vandrette jaws, med underkæben fast mens overkæben kan flyttes op eller ned med en fingerskruen. Den skruenøgle har glatte lodrette jaws forskydning fra vinkelret på håndtaget af 15 grader. Den bevægelige kæbe kan flyttes sidelæns med en fingerskruen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com