I hvad klima gør appelsiner vokse?

August 3

I hvad klima gør appelsiner vokse?

Appelsiner er blandt de mest almindeligt anvendte frugter i verden. Søde appelsiner er den single mest almindeligt udbredt arter af citrusfrugter, vokser i dele af Asien, Europa, Afrika, Sydamerika og Nordamerika. Mens findes flere forskellige typer af appelsintræer, vokser de alle i lignende klimaer.

Oprindelse

Selv om de faktiske oprindelse af den orange træ er ukendt, mener forskere, at træet først voksede i områder af det sydlige Kina, nordøstlige Indien og måske sydøstlige Asien. Frugten blev spredt gennem Middelhavsområdet af handlende i slutningen 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet. Spanierne introducerede til sidst orange til Sydamerika og Mexico i midten af 1500-tallet. Det menes, at franske introduceret orange til Louisiana, og derfra orange spredt over hele det sydlige USA.

Orange træ

Appelsintræer vokse normalt til at være omkring 25 fod høje, men med stor alder, de kan nå op på 50 fod høje. En fuldt udvokset træet har en afrundet krone af slanke grene. Træet bærer duftende blomster med hvide kronblade og omkring 25 støvdragere med fremtrædende gule støvknapper i hver blomst. Disse blomster kan blomstre enkeltvis eller i grupper af to til seks.

Sorter

Sigt søde appelsiner gælder for flere forskellige arter af appelsiner, herunder runde appelsiner, Valencia appelsiner, navle appelsiner, blod appelsiner og ananas appelsiner. Runde appelsiner udgør størstedelen af verdens orange produktion. Appelsiner er klassificeret efter sæson af modenhed og tilstedeværelsen af frø.

Klima

Appelsiner vokser i subtropisk klima som dem der findes i Florida og dele af Californien. Temperaturen bør spænder fra 55 grader til 100 grader Fahrenheit i vækstsæsonen og 35 grader til 50 grader hvilende periode (vinter). Selv en kort frost kan dræbe en ung orange træ. Træ hårdførhed, varierer dog med metoderne rodstok og dyrkning. Appelsintræer tendens til at vokse bedst med en årlig nedbørsmængde på mellem 5 til 20 inches, men appelsiner er ofte dyrkes i områder, der modtager betydeligt mere regn (op til 60 inches).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com