Stedsegrønne træer for en japansk have

August 14

Stedsegrønne træer for en japansk have

Japanske haver er miniature landskaber karakteriseret ved deres enkelhed og den symbolske måder de betaler hyldest til harmonien i naturen. Det er ikke ualmindeligt at funktionen kun en håndfuld af planter i en japansk have, og stedsegrønne træer er et dagligt syn i traditionel og moderne haver over hele kloden til at sikre sunde farver hver sæson af året. Overvej disse stedsegrønne træer, når du planlægger din egen japanske have, alle er fælles seværdigheder i "nihon-teien" af hver stil.

Fyrretræer

Godt beskæring fyrretræer, som er vanskelige at passe pænt, siges at blive betragtet som "konger" af japanske haver, og ikke arten er så populær som den almindelige sorte fyrretræ (Kuromatsu). En fast bestanddel af enhver traditionelle haven, den japanske sort fyr har kanyle-lignende blade, der er ca. 10 cm lang, lys grøn i farven når unge og modne i en mørkere grøn senere. Andre stedsegrønne fyrretræer almindeligt forekommende i japanske haver omfatte fælles, paraply, gråd og dragens øje japanske røde pines og ikke-asiatiske fyrretræer som Torrey, sten, Aleppo og kanariske ø sorter.

Egetræer

Mens løvfældende egetræ sorter, som ahorn træer, indarbejdes i traditionelle japanske haver til deres visning i fall, er flere stedsegrønne eg sorter almindelige seværdigheder samt. Ubamegashi er et stedsegrønt træ med oval, mørkegrønne blade, der gør en fremragende hæk plante. Shirakashi og Arakashi er ring-cupped stedsegrønne egetræer, der kan vokse til højder på 15 meter. Blade af sorten Arakashi er større end Shirakashi, men begge har nye vækst, der vises lilla-grøn i farven, der efter flere dage ændres til en lys, blålig-grønne.

Cedertræer

Cedertræer er blandt de mest almindeligt anvendte evergreens i traditionelle japanske haver. Japansk cedertræ (japansk Kryptomeria japonica) kaldes "sugi" i Japan, og er forbundet med dyb mountain aspekter af en japansk have. Hurtig-voksende stedsegrønne er eftertragtede for sin røde bark og tyk, at nå grene, der danner et ensartet, vandrette tier dannelse under ideelle forhold. Både Alaskan og Atlas sorter af grædende blåt cedertræer er evergreens typisk ses i japanske haver.

Holly træer

Flere træer af familien holly er inkluderet i traditionelle japanske haver for deres stedsegrønne blade og årstidens visning af lyse røde bær. Ilex pedunculosa sort vokser mellem 5 og 7 meter i højden og vokser ikke tæt med bær. Denne stedsegrønne holly træet er et såkaldt Soyogo i Japan, et navn, som betyder "et træ, der blade sukke i den friske vind." Ilex integra holly, kendt som mochinoki, producerer mange tætte blade og behandles undertiden som en prydplante træ i japanske haver.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com