Hvordan påvirker forskellige typer af lys en plante?

September 9

Hvordan påvirker forskellige typer af lys en plante?

Lys er en miljømæssig faktor, der påvirker planter samt temperatur, vand og ernæring. Forskellige typer af lys påvirker planternes vækst og udvikling. Forskellige plantearter også reagerer forskelligt på lys. Forståelse af den rolle lys spiller i udviklingen af planter, gør det muligt at manipulere lys til at producere bedre kvalitetsplanter.

Beløb

Mængden af sollys planter modtager virkninger deres evne til at vokse. Planter gøre solens energi til sukker, som er konverteret til energi, der kræves til at vokse i en proces, der kaldes fotosyntese. En plante, der får masser af sollys producerer mere mad, og dermed modnes i et hurtigere tempo end dem, der modtager mindre solen. Den bedste sæson for et anlæg til at modtage lys er i løbet af sommeren, når solen er stærkest. Omvendt, om vinteren er den værste tid for en plante til at få lys, fordi Solens styrke er formindsket.

Du kan dog påvirke mængden af lys en plante modtager for at tilskynde til planternes vækst ved hjælp af kunstigt lys om vinteren. Endnu en praktisk, kunstige lyskilde, såsom en overhead lampe, forbedrer plantevækst. Planter, der vokser indendørs i et rum med begrænset naturligt lys kan drage fordel af 4 til 6 timer af kunstige lys eksponering, ifølge Albertas landbrug og udvikling af landdistrikter.

Farve

Solens stråler er opdelt i farvebånd af violet, indigo, blå, grøn, gul, orange og rød. Planterne reagerer forskelligt på hver farve baseret på eksponering. Blåt lys gør en plantens blade vokser. Blåt lys med rødt lys forårsager en plante blomster til at blomstre. Planter omdirigerer grønt lys, hvilket er hvad der gør dem synes grøn i farven. Når formerings kimplanter, anbefaler Oregon State University, ved hjælp af hvidt lys, som indeholder for det meste blå lys, der hjælper med at sikre reproduktion succes.

Når du bruger kunstigt lys til at opfylde en plante hele lys krav, skal visse bestemmelser gøres. For eksempel, opfylder konventionelle, glødelamper elpærer ikke kravene lys af blomstrende planter, fordi de producerer betydelige rødt lys. For meget udsættelse for rødt lys brænder planter og scorches deres blade. Fluorescerende lamper udsender ændre rødt og blåt lys, som alene ikke er heller tilstrækkelig.

Den ideelle indendørs plante belysning er en kombination, baseret på en glødende lys parret med op til tre lysstofrør til at skabe lys eksponering sammenlignes med naturligt lys, Albertas landbrug og udvikling af landdistrikter.

Tid

Hvor lang tid en plante er udsat for lys påvirker dens blomstrende evne, hedder Oregon State University. Men det er varigheden af en plante er i kontinuerlig mørke, som påvirker, om ikke det blomster, ikke nødvendigvis mængden af lys eksponering det modtager.

Planter kategoriseres i tre grupper: short-day, lang-dagen og dag-neutral, baseret på hvor meget mørke er nødvendig for at producere blomster. En krysantemum er en short-day blomstrende plante, der har bør for mindst 12 timers mørke til at blomstre. En lang-dag blomsterplante, såsom en aster, kræver mindre end 12 timer i mørke for at producere blomster. Petunias betragtes dag-neutral. Dag-neutral planter kræver ikke et bestemt beløb af mørket til blomst, men producere mere blomstrer før i kortere perioder af mørket.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com