Prydplante pleje

September 11

Prydplante pleje

Prydplanter, som lysne haver og bringe skønhed til landskaber, har brug for regelmæssig pleje og vedligeholdelse for at trives. Selv om nogle planter---som græsser og nogle buske---kræver mindre opmærksomhed end andre, kræver alle prydplanter en vis grad af løbende pleje.

Vand

Prydplanter har brug for ordentlig mængden af vand for at forblive raske. For meget vand er så slemt som for lidt. Anlægget selv kan fortælle dig, hvornår det skal fugt. Udviser eller lysegrønne blade viser planten har brug for mere vand. Vanding i tidlige morgentimer minimerer hurtige tab af fugt på grund af fordampning.

Gødning

En anvendelse af generelle formål gødning med intervaller på fire til seks uger i vækstsæsonen fordele prydplanter. Dem i sandjord generelt har brug for mere gødning end i lerjord. Gødning skal fordeles jævnt over jorden. Gødning tilbage på en plantens løv vil forårsage blad brænde.

Sygdom

Sygdomsforebyggelse er en vital del af omsorgen for prydplanter. Over beskæring---fjernelse af mere end en tredjedel af en plantens løv ad gangen---kan være skadelige. Tilstedeværelsen af ukrudt øger sandsynligheden for sygdomme. Giver planterne deres foretrukne jordtype, solen og mikroklima hjælper dem til at modstå patogener.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com