Andemad problemer

September 23

Andemad problemer

Andemad er en lille, frit svævende plante findes på overfladen af damme og andre stadig og langsomme vandområder. Trods sin lille størrelse vokser andemad i store, tætte kolonier, der kan skade de planter og dyr i dens levesteder.

Identifikation

Der er over 40 arter af andemad, ifølge Environmental undersøgelse, en hjemmeside, der er forbundet med Cornell University og Penn State. Hver plante har en eller flere blade - leaf-lignende strukturer sammensat af både blade og stængel-- og rødder, Dingle under vandet.

Trusler

Andemad gengiver hurtigt gennem spirende, en proces, hvor nye fronds spire fra moderplanten, udvikle rødder og frigøre. Venstre umarkeret, andemad kolonier kan dække en hel Dam overfladen inden for et par uger, siger Carole Lembi, botanik professor ved Purdue University. Det dræner ilttilførslen og forhindrer sollys pyntelisterne vand, dræbe andre planter og fisk.

Forebyggelse/løsning

Ifølge Lembi er herbicid brug den mest effektive måde at styre andemad. To sådanne kemikalier er diquat og fluridone. Diquat dræber på kontakt; men det aftager hurtigt, at gøre flere behandlinger en nødvendighed. Fluridone er dyrere, men har tendens til at blive mere effektiv takket være dens evne til at forblive i vand i op til 30 dage. Ikke-kemisk bekæmpelsesmuligheder omfatter skimming eller dræne de angrebne vandmasse.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com