De nederste blade vender gult på en gummi træ

October 5

De nederste blade vender gult på en gummi træ

Gummitræet (Ficus bananskud) er en kæmpe tropisk træ op til 100 fod høje, der også trives i containere som en stueplante. Det er dyrket for sin skinnende, ovale blade, der vokser op til 12 inches lang. En række gummitræet sorter med forskellige leaf former og farver er tilgængelige, såsom F. bananskud 'Doescheri' med brogede blade og F. bananskud 'Rubra' med rødlige blade. Gummi træer trives i skarpt lys men er sårbare over for overwatering og kolde kladder.

Overwatering

Gule lavere blade er et tegn på at dit gummi plante kan blive siddende i vandlidende jord. Kontroller, at den ikke sidder i en skål af vand og at drænhul i bunden af beholderen ikke er blokeret. Kun vand din gummi træ, når den øverste tomme af sin jord er helt tør. Sørg for at alle overskydende vand afløb væk.

Underwatering

Vand din gummi træ grundigt, med henblik på at grundigt nyde jord i sin gryde. Lad aldrig jord tørre fuldstændigt. En gummi træ, der får for lidt vand vil kaste sin lavere blade og kan udvikle brune blade tips og margener.

Jordkvalitet

Hvis du vanding din gummi plante korrekt og det er stadig under udvikling gule blade, kan det være voksende i dårlig kvalitet jord, der dræner dårligt. Repot din gummi træ ved hjælp af en potning kompost består af lige dele af tørv, lerjord og skarpe sand eller perlite.

Svagt lys

Flytte din gummi plante til et lysere sted, hvis dens blade bliver gule og slippe ud. Gummi planter trives tæt på en sydvendt eller vestvendt vindue, der modtager indirekte solskin. Lys også øger transpiration og gør din gummi træ mindre tilbøjelige til at lide af oversvømmelse.

Kaliummangel

Gummi træer er sårbare over for kaliummangel, ifølge University of Florida IFAS forlængelse. Mangelfuld planter udvikle bleg margener på deres lavere blade, som derefter dør og aflevere. Behandling af kaliummangel med et produkt, der indeholder kalium klorid eller kaliumnitrat.

Andre årsager

Flytter du gummi plante fra døre og kolde kladder og ud af luftstrømmen fra varmeapparater. Fodre den med en flydende stueplante gødning en gang om måneden i løbet af årets varmere måneder og en gang hver anden måned i løbet af vinteren. Skylle ud jord med rigelig vand hver fire til seks måneder for at fjerne overskydende gødning salte, der kan skade rødderne og medføre tab af blade. Holde din gummi træ i et temperaturområde på 60-65 grader Fahrenheit om natten og 75-80 grader i løbet af dagen. Overdrevent høje eller lave temperaturer kan forårsage blad drop.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com