Om Gazania

October 23

Om Gazania

En indfødt i tropiske klimaer, gazania er en daisy-lignende medlem af Asteraceae familien af blomster og blev oprindeligt fundet i det sydlige Afrika. Populære i det vestlige og sydlige USA, fordi de er tørke-tolerante og nemme at dyrke, gazanias give en levende kontrast når plantet midt i tusindfryd og andre hvide blomster i haven.

Historie

Opkaldt efter Theodore Gaza, der var ansvarlig for det første latinsk oversættelse af de botaniske værker af Theophrastus, blev gazania blomst første gang beskrevet i 1791 af den tyske botaniker Joseph Gaertner.

Typer

Mens der er over 15 arter af gazania dyrkes i moderne haver i dag, findes der fire almindelige typer hvorfra mange hybrider er blevet udviklet.Sunabout producerer fuldt dobbelt honning farvede blomster, og har en måtter vækst vane, der gør det eftertragtede for jorden dækker.Sunset Jane er en anden dobbelt sort. Opdrættet i Australien, er det kendt for sin overflod af blomster og sygdomsresistens.Montezuma er gazania kendt for sin slående blomstrer i brun og orange, og dens unikke stribede mønstre med cremet tips.Avalon er et kompakt hybrid, som har fælles gule tilhængere med en kreds af hvide pletter mod centrum.

Geografi

Gazanias blev oprindeligt fundet i Angola, Tanzania, Swaziland og Mozambique, og har blevet naturaliseret i New Zealand, Australien, Spanien, Italien og Grækenland. I USA er de indfødte til Californien og de sydligste stater. Da gazania planter kræver kraftig fugt og køligere temperaturer af Sydafrikas Cape regionen at starte vækst, samt et varmt tør sommer, vil de vokse i mere nordlige klimaer, men kun som en etårig plante.

Identifikation

Gazanias kan identificeres ved deres daisy-lignende form, unikke i deres fed, strålende nuancer af røde, appelsiner, lyserøde og gule farver. Mange sorter har også et stribet mønster, med spidsen af blomster kontrast i farve til resten af bloom. Løvet er slank og græs-lignende, og bladene er normalt sølvskinnende grå.

Størrelse

De fleste sorter af gazania har blomster fra 2 til 5 inches i diameter, og vokse på 6 - til 12-tommer stilke. Den kortere sorter såsom "Daybreak tåge" danner en mat og bruges som et bunddække, og de større arter vokser i klumper omkring ni inches i diameter. Kendt for deres sejhed og pålidelighed, betragtes nogle arter såsom Gazania linearis som en invasiv plante i det sydlige Californien.

Advarsel

Mens dele af planten er giftige ved indtagelse, reaktionen er normalt milde til moderate mave irritation og er ikke livstruende. På grund af dette, skal husdyr holdes væk fra anlægget gazania.Selvom gazanias har brug for en overflod af fugt at tilskynde foråret vækst, når de overgang til deres sommer blomstrende tilstand kan for meget vand give planter til at rådne. Tillader jord tørre mellem vanding og sørg for anlægget er beliggende i en godt drænet område af haven.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com