Kornel med hvidt pulver på blade

November 4

Kornel træer er træer med runde kroner, der producerer fire-bladet blomster i løbet af foråret og har frodige løv i hele resten af vækstsæsonen. Hvis hvidt pulver vises på bladene af træet, det lider af en svampe betingelse det kræver tid og kræfter til at tilbagesøge.

Meldug

Årsagen til hvidt pulver på bladene af en kornel træet er Erysiphe pulchra eller meldug. Da svampen vokser og begynder at sprede og producerer sporer, vil det dække bladene af kornel med en hvid eller grå film, der har en pulverformige udseende. Denne svamp breder sig i varme, fugtige vejr og forårsager et væld af problemer for kornel træerne vokser på. Korrekt pleje af kornel træer med meldug er afgørende.

Effekter

Kornel træer påvirkes på en række måder af meldug. Det mest oplagte problem er dækket af blade; denne blokering forhindrer træets proces af fotosyntese, hvilket er hvad tillader træet for at vokse, producere blade, slukkede blomster og opretholde sin livscyklus. Som sygdommen skrider frem, påvirket blade vil vende rødbrun og falder ned fra træet; nærliggende træer kan blive påvirket, efter Clemson Cooperative forlængelse.

Beskæring og pleje

Fjernelse af stærkt beskadigede eller døde blade og hele grene er én måde at fjerne meldug fra haven, gendanne kornel træet til sundhed og stoppe svampesygdom udbredelse. Pluk op nedfaldne blade og grene fra området omkring kornel træet, fordi disse er ideelle steder for svampen at begynder voksende igen. Beskære kornel træet i en periode, hvor der vil være lidt regn fordi svampen angriber træet i fugtige perioder.

Fungicider

Anvendelsen af fungicider er vigtigt at kontrollere produktionen af sporer og spredning af meldug på en kornel træ. Ung vækst påvirkes først, så sprøjtning kornel træet med et svampemiddel i det tidlige forår er nøglen. Følg alle anvisninger på fungicid for de bedste resultater. Korrekt anvendelse af disse kemikalier hjælpe dræbe bevarede sporerne og stoppe meldug fra modning og beskadige kornel yderligere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com