Sådan opbevarer grøntsagsfrø

November 22

Når du køber en pakke af frø fra din lokale Planteskole eller haven butik, er det vigtigt at gemme nogle af frø til plante i de følgende år, som du højst sandsynligt ikke behøver alle frø i pakken. Du kan også gemme frø fra dine grøntsager, efter du har høstet dem. Spiring vil forekomme under lagring af dine frø i et køligt og tørt sted, så det er vigtigt at plante din frø inden spiring slutter. Du bør aldrig tørre dine frø ved hjælp af en føntørrer eller mikrobølgeovn som du kunne gøre indre skader på frø.

Instruktioner

•Wash frø i cool køre vand og placere dem på papirhåndklæder til tørre. Kontroller, at frøene er adskilt som de tørre. Frø bør kun have et vandindhold, der er mellem 5 og 13 procent.

•Sæt halvdelen af de tørrede frø i papir konvolutter efter at lade dem tørre i en dag. Skrive på konvolutterne type af frø og hvor mange timer det blev tørret i. Lad de resterende frø tør for to dage mere og derefter placere dem i kuverter samt.

•Sæt konvolutter af frø i en plastik fryser taske. Aldrig opbevare frøene i en vakuum forseglet plasticpose. Du kan bruge en regelmæssig plasticpose, men fryseposer vil fungere bedst for opbevaring af dine frø.

•Opbevar frø i den forseglede plast fryser taske i dit køleskab. Sørg for at temperaturen stadig er mellem 33 og 40 grader for at holde dine frø lagret længst muligt.

•Fortsæt opbevare frøene i op til tre til fem år. Hvert år du skal plante et par af de spirede frø. Altid plante frø, der ikke var tørret som længe første.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com