Om gødning for fersken

November 26

Kun få af de mange lækkerier, der om sommeren giver kan matche simple fornøjelsen af at spise en søde, saftige fersken. Ud over at være en af de mest lækre frugter, er ferskner også meget nærende, fyldt med vitaminer og antioxidanter. Men for at den fersken træ til at producere sådan en lækker og nærende godbid, træet skal igen være forudsat med ernæring it-behov.

Effekter

Alle planter har brug for kvælstof, fosfor og kalium til at vokse og være produktive. Kvælstof er påkrævet for de møre ny vækst af blade og asparges. Fosfor bruges primært i væksten af nye rødder. Kalium hjælper planten til at være mere modstandsdygtige over for sygdomme og kolde skader.

Type

Bruge en gødning, der er afbalanceret i kvælstof, fosfor og kalium. En 10-10-10 eller 12-12-12 blanding vil fungere godt (tal på etiketten Angiver procentdelen af kvælstof, fosfor og kalium). Hvis organiske gødningsstoffer er at foretrække, beregne det antal nødvendigt til lige omkring den samme mængde kvælstof, fosfor og kalium, der vil blive anvendt ved hjælp af en syntetisk som 10-10-10 eller 12-12-12. Mest økologisk gødning vil kræve bruger betydeligt flere poundage for at anvende en tilsvarende mængde af hvert næringsstof.

Tidsramme

Befrugte fersken med to programmer pr. år. Anvende gødning i det tidlige forår i tiden omkring bud pause og derefter anvende et ekstra program omkring to måneder senere. For træer, der dyrkes i sandjord, kan et tredje program være behov for omkring tre måneder efter den første ansøgning. Det er vigtigt ikke at anvende gødning sent i vækstperioden. Doing vil så tilskynde træ til forsinkelse gå ind i vækstdvale, øger risikoen for koldt vejr skader.

Størrelse

Mængden af gødning anvendes afgøres i en alder af træerne. Antages det, at en 10-10-10 blanding anvendes, gælder disse mængder årligt pr. træ: 0,25 til 0,5 pounds for nyplantede træer; 0,5 til 1 pund for 1 til 2 år gamle træer; 1,5 til 3 pounds for 3 til 5 år gamle træer; 3 til 5 pounds for 5 til 10 år gamle træer; og 5-7 pounds for træer mere end 10 år gamle. Dividere den årlige mængde med antallet af ansøgninger vil give mængden for hver enkel støttetildeling.

Fordele

Fastholdelsen af en veltilrettelagt befrugtning program bør resultere i omkring 12 til 18 inches af nye vækst om året, forudsat at andre variabler, såsom vanding og insekt kontrol administreres ordentligt. Fersken producere frugt kun på tidligere års vækst, så det er vigtigt at følge programmet befrugtning hvert år. Springe et år vil resultere i reducerede frugtproduktion det følgende år.

Giver fersken med den passende nærende vil gøre det muligt for dem at producere til deres potentiale, og vil i sidste ende gøre sommeren lige så meget sødere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com