Hvor hurtigt vil Verbascum vokse efter plantet?

November 29

Hvor hurtigt vil Verbascum vokse efter plantet?

Dyrket som en sommerhus haveplante og afskårne blomster, er verbascum en domesticeret version af anlægget fælles Kongelys, Verbascum thapsis, en invasiv wildlands ukrudt i hele landet. Kongelys er udbredt til dels fordi det har mange traditionelle medicinske anvendelser, fra lette hoste til behandling af brandsår og earaches. Hybrid verbascum planter er pænere men ellers deler de fleste træk af fælles Kongelys, herunder sin toårige livscyklus – i de fleste klimaer frø er sået i sensommeren eller begyndelsen af efteråret og planter vil blomstre den følgende sommer. Frøene spire tre til fire uger efter plantning.

Domesticerede Verbascum

Ligesom sin vilde lade være hybrid verbascum har en pælerod for tappe dyb vandforsyninger i tørre tider og foretrækker vokser i fattige til gennemsnit, men veldrænet, jord i fuld sol. Blomster i grænser og containere tiltrække kolibrier (og menneskelige beundrere, også). Den høje gul-blomstrende stilk af fælles mullein bliver meget mere slående i domesticerede verbascum sorter, med flere buketter i lyse eller dæmpede pastelfarver. I mange klimaer verbascum blomstrer primært i forsommeren men vil fortsætte med at blomstre med jævne mellemrum indtil efteråret.

Verbascum frø

Forstå hvordan fælles mullein sæt frø og gengiver tyder sådan spire indenlandske verbascum frø. Mullein producerer mellem 100.000 til 240.000 lille men meget hård frø pr. plante. Når Frøene modnes og frøkapsler tørre, de split åbne og frigive deres frø, der falder til jorden inden for 1 eller 2 fod af moderplanten. Kun frø på eller nær jordoverfladen vil spire, selvom begravet frø kan overleve i jorden i op til 100 år--venter på deres chance, bør spiring betingelser forbedre. Botanikere tror mullein's hurtige spiring efter jorden forstyrrelse er på grund af denne "seed Bank" tendens.

Plantning Verbascum

Så verbascum frøene fra Midsommer til September, enten i haven sengen hvor de vil vokse eller i lejligheder. Juli er bedre for nordlige klimaer, så planterne har tid til at få veletablerede før vejret bliver kold. Hvis du plantning frø i jorden, arbejder i flere inches af fine kompost og glat overfladen. Drys frø let på overfladen så grundigt fugtes jorden med en sprayflaske eller meget fine mister knyttet til din slange. Hold overfladen fugtig med daglige eller to gange daglig dug. Frø vil spire i tre til fire uger.

Voksende Verbascum

Transplant planter på deres permanente placering inden en måned efter spiring. Verbascum udvikler en roset af basal blade i sit første aktivitetsår og sender ned en dyb pælerod som forberedelse til det følgende års blomstring--så det ikke er praktisk at omplante det senere. I kolde klimaer, barkflis planter godt i efteråret, til vinter beskyttelse. Det følgende forår hver plante vil sende op en blomstrende stilk og begynde blomstrende. Befrugte let i foråret og undgå at anvende for meget vand. Planter bliver reseed hvis du forlader frø hoveder på plads.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com