Hvordan ville stråling påvirker evnen af et frø til at spire?

December 13

Hvordan ville stråling påvirker evnen af et frø til at spire?

Stråling er en slags bølge, der kan stamme fra et vilkårligt antal kilder. Solen, projekter for eksempel visse former for stråling, herunder ultraviolet stråling. Forskellige typer og styrker af stråling påvirker væksten af en frø forskelligt. Stråling er ikke i sig selv dårligt for en plante, selv om alt for meget af visse typer kan påvirke frø sundhed negativt.

Spiring tid

I 2010, blev en undersøgelse foretaget af forskere fra Universitet i Mashhad i Iran på virkningerne af gammastråling på hvede frø. Frø blev udsat for forskellige niveauer af stråling og derefter observeret og analyseret i en række forskellige måder. Et af de primære resultater af undersøgelsen var, at jo højere niveau af gamma-stråling, der blev anvendt til frø, jo længere tid det tog for spiring at forekomme.

Vækst

Ved den føderale University Technology i Nigeria viste en undersøgelse, at vækstrate af frø var negativt påvirket af eksponering for stråling. Bønner, majs og okro frø blev inkluderet i undersøgelsen. Beta og gamma stråling blev brugt i studiet, og en proportional fald i væksten af frøene sås som de anvendte strålingsniveauer blev øget.

Bestrålede jord

Jorden rundt på hjemmesiden for Tjernobyl-katastrofen stadig bærer stærke spor af stråling fra eksplosionen, der fandt sted i 1986. For at studere effekten af atomar stråling på planter, seedede forskere fra det slovakiske videnskabsakademi hørfrø i området. Resultatet var hør planter, der syntes at vokse med relativt få problemer. Frø spirede som forventet, og kun lidt mere end 30 mere end 700 overvågede proteiner udstillet molekylære forandringer.

Rengøring

Stråling er faktisk anvendes til nogle frø med vilje for at dræbe skadelige organismer og bakterier på frø. Denne procedure bruges på frø bruges til at oprette spirer som en fødevare. Spiring af frø er ikke hæmmet af denne proces. E. coli og andre skadelige bakterier, er imidlertid dræbt når stråling anvendes på frø, hvilket gør dem renere og sikrere til konsum.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com