Hvad forårsager skimmel & rådner op i gemt Amaryllis løg?

December 21

Hvad forårsager skimmel & rådner op i gemt Amaryllis løg?

Amaryllis løg give spektakulære blomstrer, når vi har mest brug for et stænk af farve--døde af vinteren. Planterne er nemme at passe, og med et par grundlæggende retningslinjer, de fleste mennesker bringes i blomstre år efter år, normalt efter at tillade pære til at hvile i 10-12 uger. Det er i denne hvilende periode, som en af de få problemer, som plaget planten kan forekomme: pære rot. Der er flere let undgåelige betingelser ansvarlig for mug og/eller rot under opbevaring.

Vækstbetingelser

Det første skridt til at undgå rådne i en amaryllis pære er at vælge en fast pære uden bløde pletter. Bløde pletter kan føre til henfald, skimmel eller rådne. Næste, undgå betingelser, der fører til overwatering pæren, når det er plantet. Kort sagt, vil en pære, der sidder i flere måneder i klamme jord rådne. Tre ting egner sig våde jord: bruger den forkerte potning mix, at vælge en pot, der er for stort og mest indlysende elskende plante bogstaveligt til døden ved vanding det ved enhver lejlighed. Begynder ved at plante en pære i en høj kvalitet indendørs plante jord, der dræner godt. Brug en gryde med et drænhul og vælge en, der er 1 tomme større end diameteren af pæren på sit bredeste sted. Målet er at give lige nok jord at holde at pære på plads og lade rødderne plads til at vokse. Vand jorden godt første gang og derefter Lad overfladen tørre mellem vanding. At give en drink, når ugen er normalt tilstrækkeligt. Det kan ikke overvurderes: Overwatering kan indlede pære rot længe før pæren går sovende til opbevaring.

Sikker opbevaring

Rådne og skimmel kan bag deres grimme hoveder på ethvert tidspunkt i livet i en amaryllis plante, så det er afgørende at holde planten på den tørre side, selv efter den har blomstret. Når bloom periode er overstået, danner pæren smukke blade, der kræver sollys, ugentlige vanding og månedlige befrugtning. Vokse planten gennem sommeren, indendørs eller ud, at være på vagt om at tillade jord tørre mellem vanding. Så langt så godt, men det næste skridt er uden tvivl den mest vigtige i at undgå potentiale rådne problemer under opbevaring. Lige før Labor Day, tilbageholde vand for at fremkalde vækstdvale. Tillad jord tørre grundigt. Hvis amaryllis ligger udenfor, husly det fra regn i denne periode. Når grundig tørring er opstået, som kan tage op til to uger, skal du gemme den indkapslede pære i en kølig tør kælder. Undladelse af at give jord (og pære) at tørre er en væsentlig årsag til skimmel og rådne.

Svampesygdomme og insekter

Kan lide ingen svamp, men fordi det er nøje afstemt med de frygtede lugtstoffer bløde pletter på pærer, det er tid til at stifte bekendtskab. Brød skimmel svamp (Rhizopus stolonifer) og det sydlige blight (Sclerotium rolfsii) er de to mest almindelige svampe pære rot sygdomme, pest kommercielle amaryllis avlere. Begge disse sygdomme udføres på vind - eller vand-bårne sporer ligesom formen, der kan vokse på en bruseren væggen. Mens din amaryllis kunne erhverve enten eller begge af disse lidelser, det er langt mere sandsynligt at mug og rot vil skyldes forkert tørring af pære før opbevaring. Amaryllis, at sommeren udendørs ansigt endnu en anden modstander, der kan føre til pære rot, larver af narcissus pære flyve. Disse usmagelige væsener invaderer langsomt løgets interiør, forårsager rot og kaos, som de går. Skaden er ikke altid let at opdage, således nogle amaryllis avlere har ubevidst tørret og gemt pærer, der allerede var på deres måde til rådnende. Sommeren pærer, indendørs eller på en screenet veranda at undgå dette problem.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com