Det bedste tidspunkt at plante gulerødder i det sydlige West Virginia

February 23

Det bedste tidspunkt at plante gulerødder i det sydlige West Virginia

Fra Monroe og Greenbriar amter i øst til Lincoln County i vest, de ni amter, der gør op det sydlige West Virginia ligger inden for US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 og 7a, med pletter af USDA zone 5b drysses hele. Dette er det ideelle klima til dyrkning af gulerødder (Daucus carota), en årlig cool-sæson afgrøde. Gartnere i det sydlige West Virginia kan plante et forår afgrøde og derefter følge det op med en anden i efteråret.

Foråret plantning

Det bedste tidspunkt at plante den første afgrøde af gulerødder er i foråret, så snart jorden kan bearbejdes. Fordi gulerødder er frost tolerante, kan plantning forekomme op til seks uger før den sidste frost i din del af det sydlige West Virginia. Frost datoer varierer, afhængigt af området. I områder nær Bluefield og Logan, for eksempel, er den sidste frost tidspunkt i begyndelsen af maj. Gartnere i Gent eller Beckley og deres omgivelser kan være nødvendigt at vente indtil slutningen af maj til at plante.

Fald plantning

Planer om at få din anden gulerod afgrøde sået seks til otte uger før den første frost i efteråret. Denne dato varierer afhængigt af hvor du bor i det sydlige West Virginia. Områder med en senere sidste frost har typisk en tidligere første frost. Ikke plante for tidligt, fordi dagtimerne temperaturer over 75 grader Fahrenheit tendens til at forårsage gulerødder til at misfarve og påvirke smagen. Ideelle temperatur for gulerod vækst er 55 F om natten og ikke varmere end 75 F i dagtimerne.

Forberedelse

Medmindre du har ikke noget imod knudrede gulerødder, er forberedelse af jorden før plantning afgørende. Jord i denne region har tendens til at blive stenet, så fjerne sten, rødder og andre vragdele og løsne jorden til en dybde af 10 inches, smashing store snavs clods, således at jorden er let og luftigt. Få gulerødder ud til en sund start ved at tilføje 1 cup 10-10-10 gødning pr. 10 fødder af rækken og blande det ind i top 4 inches af jord. Rake sengen glat før såning af gulerod frø.

Plantning

Skubbe gulerod frø ½ tomme ned i jorden, afstand mellem dem 1 tomme fra hinanden. Vand området omhyggeligt efter plantning for at undgå vask frøene væk. Frøene skal spire inden for to til tre uger og typisk tage 56 til 75 dage fra plantning til at høste, afhængigt af sorten.

Vinter beskyttelse

Selvom det sydlige West Virginia's årlige snefald er langt mindre end i resten af staten, falder nok til at kræve nogle forholdsregler i gulerod patch. Lige før først forventes hårde frost, hakke nogle jord over enhver udsatte gulerødder. Give de grønne toppe forbliver synlige. Når jorden fryser, dække afgrøde med en 2 - eller 3-tommer lag af muld. Flytte barkflis til side til at høste gulerødder, som du har brug for dem over vinteren.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com