Pleje af bølge Petunias

November 28

Petunias har længe været en populær dækfrøede planter til haven. Disse planter producerer trompet-formet blomstrer fra foråret og indtil frost. Bølge petunias er hybrid blomster, der er karakteriseret ved lavtvoksende gravhøje, hurtigt spredende stængler og blomster, der vokser op til 3 inches i længden. Dette gør dem en god bunddække eller slående blomst når cascading ud af en hængende kurv.

Pleje

I modsætning til traditionelle petunias kræver bølge petunias meget lidt pleje. Blomster behøver ikke at være deadheaded, og planterne behøver aldrig klemme tilbage. Når rødderne er etableret, de er varme tolerant og klarer sig godt i fuld sol. Start wave petunias tidligt for en veletableret rodsystem. Bølge petunias skal mindst seks timer i solen for at trives. Gartnere skal ikke lade deres bølge petunias tørre ud mellem vanding. Bølge petunias brug for masser af vand, men bør holdes i veldrænet jord. Planterne behøver ikke at være mulched, da de blomstrende dele tjener som et bunddække til at undertrykke ukrudt og holder vand i jorden. Anlæg bør placeres i jorden på den samme dybde som tørv puljen, at anlægget kom i. Bølge petunias bør være fordelt ca 12 til 24 inches fra hinanden. For beholdere og hængende kurve, tre planter i en 10-12 tommers container.

Feed

Bølge petunias udføre bedst hvis de befrugtes regelmæssigt. Disse planter bør ikke placeres i den samme plot af jord for mere end et år ad gangen. Når det bruges i beholdere, skal jorden ændres årligt. Selv om den bedste gødning for wave petunias er en flydende gødning føjet til petunias' vand hver 10 til 14 dage, fungerer en langsom frigivelse gødning placeret i jorden også godt. Petunias, der ikke modtager regelmæssige gødning kan udstille gulfarvning bladene.

Skære ned

I sensommeren, kan bølge petunias begynde at kigge langbenet som deres stængler vokser lang og ranglet. Dette er mere et problem med petunias, der dyrkes i containere, end det er for bunddække bølge petunias. Hvis din container-vokset bølge petunias begynder at se langbenet, kan du genoplive dem. ved at skære dem ned. Én metode til skæring petunias tilbage indebærer skære hver stængel tilbage til de første fire blade. En anden omfatter, skære alle andre stilk tilbage så at du stadig har nogle lange, afsluttende stilke. Endelig købe nogle gartnere dobbelt så mange til petunias, som de normalt ville, og holde nogle klip tilbage indtil midseason, når de vil lade dem vokse. Disse petunias Udfyld beholdere ligesom andre petunias begynder at kigge alt for langbenet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com