Hvornår er en granatæble moden?

March 1

Granatæble er en tæt, noget tornede, store pynt busk eller lille træ. Træer kan begynde at producere frugt, så snart et år efter plantning, men det ofte tager to eller tre år. Granatæble sæson falder en gang pr. kalenderår i løbet af efteråret. Frugterne blive gradvist moden og høsten klar på træet over en række uger.

Frugt

Granatæbler er for det meste runde, med undtagelse af en fremspringende fremtrædende blomsterbægeret på deres base. Frugterne er ca. 2 ½ til 5 inches lang. Den ydre skorpe er hård, glat og læderagtige at røre. Frugten er ofte røde på ydersiden, men kan også være orange eller gul. Indre af frugten er opdelt af membran vægge og bitter væv i rum fyldt med tærte, saftige sække. Hver sac indeholder en kantede frø, som kan spises eller spytter.

Tid af året

Granatæbler modnes cirka fem til syv måneder efter blomstring. Blomstringen sker i de første måneder af foråret gennem juni. I almindelighed, vil blomster, der vises tidligst producere den største frugt. Granatæble høst sæson løber fra August og for tidlig modning kultivarer, gennem November. Den vidunderlige vifte, som omfatter fleste af de kommercielt dyrkede granatæble, er en sen blomstrende sort, som begynder at modnes i oktober. De fleste hjem avlere bør foregribe høst to til fire gange under hver høst sæson.

Markedet frugt udvalg

Granatæbler skal være moden før høst. Frugt vil ikke modner fra træet - selv når det gives ethylen behandlinger. Dette gør Granatæbler ideel til transport. Alle Granatæbler til salg på dit lokale marked er klar til forbrug. Vær opmærksom på at frø udgør hovedparten af frugt vægt. Tungere frugt vil indeholde en højere koncentration af frø til frugt membran.

Modenhed indikatorer på træ

Se efter tegn på modenhed, før picking Granatæbler off et træ. Frugten skal være på størrelse med et softball og huden skal være fast snarere end rynket. Høst-ready Granatæbler producerer en særpræg metallisk lyd, når tappet. Tillad ikke frugt over modne. Over moden frugt er mere tilbøjelige til at knække, især i forbindelse med vejrforhold som høj luftfugtighed eller stærk blæst eller utilstrækkelig vanding. Kommercielle avlere har udviklet, og rutinemæssigt bruger, forskellige høst modenhed indekser for sorten vidunderlige granatæble. Dette omfatter en farve score test af frugt skorpe, som varierer sæsonmæssigt. Der findes ingen lignende benchmarks for andre sorter på dette tidspunkt.

Høst

Granatæble træer er udelukkende håndplukket. Håndtere frugt med omhu for at limit revner, som kan forårsage frugt til delt åben. Undgå at trække Granatæbler fra træet. I stedet, fjerne hele stilken af klipning frugt tæt på sin base. Dette vil minimere potentielle skader, især hvis Granatæbler vil blive transporteret. En hektar af granatæble træer med ca 110 træer kan give omkring 20.000 lbs. frugt årligt. Frugt er typisk pakket i 28-lb. kasser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com