Karakteristik af vinden bestøvet blomster

March 6

Karakteristik af vinden bestøvet blomster

Mange planter bliver bestøvet af bier, fugle eller andre dyr, men ikke alle blomstrende planter er afhængige af andre organismer til at transportere pollen fra én blomst til den anden. Omkring 20 procent af blomstrende planter er vind-bestøvning.

Funktioner og udseende

Vind-bestøvning planter afhænger ikke af evnen til at tiltrække fugle eller insekter, så deres blomster tendens til at være lille, kedelig, uparfumeret og upåfaldende. Støvknapperne (strukturer hvor pollen er produceret) og stigmata (strukturer hvor pollen lander) ofte projekt fra blomsten for at blive udsat for vinden.

Nys faktor

Pollen produceret af en vind-bestøvning plante - helt bogstaveligt - blæst med vinden, så meget af det vil lande i steder, hvor det vil gøre noget godt. Derfor vind-bestøvning planter har brug for til at producere store mængder af pollen. For mennesker med pollenallergi, kan de betydelige mængder af pollen produceret af nogle vind-bestøvning planter være et irriterende problem.

Andre vind-afhængige arter

Træer og græsser i tempererede områder er ofte vind-bestøvning. Træerne i denne kategori typisk blomst i det tidlige forår før bladene ankommer for at sikre, at bladene ikke blokere vind og forhindre bestøvning.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com