Hvad er en vinduespanelet?

March 13

Gennemse en interiør design magasin og du vil opdage, at vindue behandlinger dominerer siderne. To hovedkategorier, der udgør familien vindue behandling er hårde og bløde behandlinger. De to stilarter kan bruges sammen eller stå alene, som tilføjer at deres funktionalitet og appel. Skodder, glas, skærme og blinds udgør kategorien hårde vindue behandling, hvor forhæng, gardiner, nuancer og sengeforhæng afrunde den bløde kategori. Vinduet paneler falder ind under kategorien bløde behandling og har en dyb historie, der strækker sig til dag brug.

Historie

Skabt ud af nødvendighed, blev vinduet paneler oprindeligt designet til at tjene en række forskellige funktioner. Vinduesruder og glas endnu ikke fandtes i tidlige bygninger og boliger, så i et forsøg på at afskrække lys, bugs, og elementer, vinduet paneler blev opfundet. Ikke ment som et dekorativt element, var panelerne typisk lavet fra materiale let tilgængelige som kartoffel sække, netting og klud. Disse paneler blev derefter groft hang over vinduet med et søm eller en krog til at tjene en bestemt funktion.

Funktion

Brugen af netting holdt myg og andre bugs ud af hjem at sikre indbyggernes sikkerhed, mens tunge kartofler-sæk minimeret lystransmissionskoefficient for at øge den sovende. Desuden brug af en tung dække over vinduerne lavet en storm skærm, at reduceret indvendige vind kladder og bevaret varme, der genereres fra en pejs. Disse få, men vigtige kvaliteter, blev integreret i overlevelse af mange tidligt hjem-beboere.

Typer

Med opfindelsen af ruderne og glas, den primære funktion i vinduet paneler drastisk ændret. Ikke længere afhængige af gardiner for varme eller beskyttelse, vinduespanelet omdannet til et dekorativt element. Selv om lejlighedsvis bruges til at fjerne lystransmissionskoefficient, hænge vinduet paneler typisk dekorative og ornamentale. Mens det oprindelige design blev skabt ud af nødvendighed, forbedre nutidens paneler nu udseendet og fornemmelsen af et interiør. Vinduet paneler kommer i mange forskellige stilarter, materialer, farver og mønstre der passer til individuelle behov. Hvis panelerne skal forblive åben, kan de blive trukket langs en gardinstang, placeret over vinduet. Derudover en tie-back kan bruges i bestille forhindre udsigten fra at være skjult.

Tidsramme

Vinduet paneler har set en enorm stigning i ændring i løbet af deres historie. Vinduet overdådige, påklædte af den tidlige er nittende århundrede blevet erstattet med den elegante, funktionelle og grundlæggende vinduespanelet. Kvaliteten, spiller som det gjorde år siden, stadig en integrerende rolle i forhold til æstetiske af det færdige vindue samt funktionen.

Løsning

Uanset den dekorative formål mange vinduet paneler tjene i dag, kan de stadig bruges til støv opbevaring, ultraviolet lys forringelse og ren evne. For programmer, der kræver let vedligeholdelse og korrekt brug af vinduet paneler, kan disse kvaliteter være meget gavnligt. Vinduet panel funktioner såsom lysabsorption til mødelokaler, nem ren evne til en planteskole og støv opbevaring på et hospital giver en effektiv løsning til interiør vindue behov. Med den drastiske stigning i enfamiliehuse og en ny-fundet anvendelse af vinduet paneler i kommercielle applikationer, har panel design industrien oplevet en vækst i efterspørgslen. Ikke kun kan en velindrettede vindue tjene som et statussymbol, det kan også aktivt serverer et udvalg af nyttige funktioner i et hjem, kontor eller bygning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com