Cool grøntsager til at vokse

April 1

Cool grøntsager til at vokse

Et hjem køkkenhave er et sted, hvor kreativiteten og en sund livsstil kan mødes. Cool grøntsager og usædvanlige sorter ikke ofte findes på købmand tilføje et interessant element til en have, og køkkenet. De fleste grøntsager er etårige planter, der trives i fuld sol og dyb, nutritiously rige jord. Når du planlægger en køkkenhave, tilføje et par "seje" sorter til de traditionelle medlemmer eller plante en have, der fremhæver kun de unikke og originale varianter.

Chili peber

Hot chili peppers tilføje ild til et måltid mad og et stænk af farve til en køkkenhave. Planterne er stauder i frostfrit klimaer. I køligere haver dyrkes peber planter som enårige. Start chili peber planter indendørs og omplante dem udenfor i foråret når jordens temperatur varmer til 60 grader F eller ovenfor og den sidste frost har bestået. Chili peppers tage 70-84 dage fra frø til høst. I kølige klimaer, vokse chili peppers året rundt indendørs under en solrig vindue eller i et drivhus.

Lilla og blå kartofler

Blå og lilla kartofler viser oppe i købmandsforretninger og landmandens markeder. Nogle har lilla hud og standard hvid eller creme farvet kødet, men et par har dyb lilla eller blå kødet inde til at matche den fantastiske ydre farve. Prøv True Blue, en sort, som har dyb lilla kød, der bliver blå, når kogt. Andre blå og lilla kartoffelsorter er lilla peruvianske, Adirondack blå, Congo, alle blå og British Columbia blå. Kartofler trives i frostfrit vejr med en ideelle temperaturinterval mellem 60 og 70 grader F. Denne afgrøde kræver en 90 til 120 dages frostfrit vækstsæson.

Kinesiske Noodle bønner

Kinesiske noodle bønner, også kaldet "yard lange" bønner, er en spændende variant af den standard snap-bønner. Noodle bønner vokse til 3-fod længe på klatring vinstokke, der vokser 8 til 12-fod høje. Bønnerne er høstet når de er 10-12 inches lang og forberedt friske som snap bønner eller bønner. Når tilbage på vinstokken, svulme bælg med bønner, som kan være tørret eller gemt og genplantes. Grønne sorter er standard, men for at tilføje farve til haven og tabellen, plante den kinesiske mosaik sort, der har bleg lilla bælg, eller den røde kinesiske Noodle bønne med dyb rød bælg. Noodle bønner kræver 60 dage fra frø plante for at høste. Plantefrø udenfor når jordens temperatur varmer op til 65 grader F eller mere og begynde høst bønner som de modnes for at tilskynde til seasonlong produktion.

Artiskokker

Friske artiskokker tilføje et gourmet-touch til tabellen sommer og tilføje en stærk visuel element til køkkenhaven. Planterne stå 5-fod høje og vokse i 3-fod bred klumper. Hver klump producerer op til 12 blomsterhoveder. Disse blomsterhoveder, plukket umodne, er artiskok. Planterne kræver et år at få etableret og er klar til høst i det andet år. I efteråret efter høsten, er planterne skåret til jorden. I køligt og kolde klimaer beskytter en 2 - til 4-tommer lag af muld rødder gennem vinteren.

Tomatillos

Fast frugt og lemony smag af tomatillo giver en cool alternativ til den standard tomat både i haven og køkkenet. Planterne vokse 3 til 4 fod høj og, som mange tomatplanter, nyde støtte fra en tomat bur eller stakes. Frugterne er omfattet af en grå grøn, papery husk. Frugterne er 1-2 inches i diameter og er lysegrønt skær af lilla. Tomatillos kræver 75 til 100 dage til at modne til høst. I kølige klimaer, er frøene startet indendørs 6 til 8 uger før den sidste frost og derefter plantet ud i haven, når jorden varmes til 60 grader F eller ovenfor.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com